Китай обяви, че е разкрил случай на британски шпионаж в

...
Китай обяви, че е разкрил случай на британски шпионаж в
Коментари Харесай

Китай залови британски шпионин

Китай разгласи, че е разкрил случай на английски шпионаж в страната, оповестява " Ройтерс ".

Китайското разузнаване е открило, че английската загадка разследваща работа, известна още като МИ-6, е употребила чужденец за събиране на секретна информация в азиатската страна.

Случаят откроява продължаващите взаимни заплашващ съответните им държавни скъпи бумаги.

Министерството на държавната сигурност на Китай заяви, че чужденец, посочен единствено с фамилното име Хуанг, е отговарял за консултантска организация в чужбина и през 2015 година МИ-6 е открила " връзки за съдействие в разузнаването " с него.

Впоследствие МИ-6 е упълномощила на Хуанг да посети Китай няколко пъти и да употребява самоличността си като прикритие за събиране на разследваща информация, обвързвана с Китай, за английските служби.
 Англия изгони китайски шпиони, представящи се за публицисти
Англия изгони китайски шпиони, представящи се за публицисти

" Истинската им идентичност беше разкрита от МИ-5 "

Освен това МИ-6 е провела професионално разследващо образование на Хуанг във Англия и на други места и му е предоставила особено шпионско съоръжение.

" След деликатно следствие органите на държавната сигурност неотложно откриха доказателства за присъединяване на Хуанг в шпионска активност и започнаха наказателни насилствени ограничения против него ", оповестиха от държавното управление на Китай.

Междувременно английското държавно управление съобщи, че к итайски шпиони са набелязали негови чиновници на, защитата и бизнеса като част от все по-сложна шпионска интервенция за приемане на достъп до секретна информация.

Китай неведнъж отхвърли тези изказвания като " изцяло безпочвени ".

" Призоваваме Обединеното кралство да престане да популяризира дезинформация и да спре политическите операции и злонамерените клюки против Китай ", настоя представителят на външното министерство Мао Нин.
 Китай ускорява мониторинга на компании и чужденци в битка с шпионажа
Китай ускорява мониторинга на компании и чужденци в битка с шпионажа

Държавна сигурност ще дава " насоки " поради задълбочаващата се неприязън със Запада

Китай се бори с хипотетични и през последните години е разкрил няколко случая на шпионаж.

Правителството предизвестява своите жители в страната и чужбина за заплахите да бъдат въвлечени в шпионска активност и ги предизвиква което включва основаване на канали за докладване на подозрителна активност.

Китай предприе широкообхватни поради закани за откриване на държавни секрети, което разтревожи задграничните компании, опериращи в страната.
 Китай стяга ограниченията за битка с шпионажа
Китай стяга ограниченията за битка с шпионажа

Китайският парламент одобри широкообхватни промени в националното законодателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР