Китай обвини Тайван в опит за нагнетяване на напрежението в

...
Китай обвини Тайван в опит за нагнетяване на напрежението в
Коментари Харесай

Нови искри между Китай и Тайван заради сваления дрон

Китай упрекна Тайван в опит за нагнетяване на напрежението в района, откакто като през вчерашния ден самоуправляващият се остров смъкна неидентифициран граждански дрон край китайския бряг, оповестява " Ройтерс ".

Опитът на Демократическата прогресивна партия (на Тайван) да нагнети напрежението не значи нищо , отсече на брифинг китайският външен министър Джао Лиджиан в отговор на въпрос за сваления дрон.

Нито Тайпе, нито Пекин досега не са декларирали категорично, че дронът е пристигнал от Китай.

От своя страна тайванският министър председател Су Чжънчан съобщи, че свалянето на безпилотния аероплан, който е летял над следен от Тайван остров, е бил " най-подходящият " ход след неведнъж отправяните предизвестия. По негови думи Китай би трябвало да прояви въздържаност.

" Те (Китай - б.р.) неведнъж пренебрегнаха нашите предизвестия да изоставен и ние нямахме различен избор, с изключение на да упражним правото си на самозащита и да стреляме. Това е най-адекватната реакция след неведнъж възпиране и предизвестия ", безапелационен бе той.

Ние в никакъв случай няма да предизвикваме и ще действаме по най-подходящия метод, с цел да защитим своята земя и своите хора , акцентира още Су.
 Тайван за първи път смъкна дрон край крайбрежията на Китай
Тайван за първи път смъкна дрон край крайбрежията на Китай

Летателният уред е навлязъл във въздушното пространство на острова

Вчера армията на, навлязъл във въздушното пространство на страната.

Това се случи ден, откакто за справяне с сходни случаи на нахлуване на територията на страната.

В последно време тайванските управляващи са ядосани, че китайски дронове постоянно летят над острови, следени от Тайван и намиращи се покрай крайбрежията на Китай.
 Тайван се закани да контраатакува Китай
Тайван се закани да контраатакува Китай

Ако китайски самолети или кораби навлязат в територията на острова

Командването на островите Цзинмън заяви, че дронът е навлязъл във въздушното пространство над Лъвския остров малко след обяд локално време. Цзинмън е група от острови под тайвански надзор, намиращи се против китайските градове Сямън и Цюанчжоу.

Въпреки че войските на острова са отправили предизвестие към дрона да напусне региона, това не се е случило, заради което летателния уред е бил свален и е паднал в морето.

Тайван за първи път стреля предупредително по дрон във вторник, откакто президентът Цай Инуън подреди военните да подхващат против " китайските провокации ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР