Китай обвини САЩ, че стоят зад съпроводените от насилие протести

...
Китай обвини САЩ, че стоят зад съпроводените от насилие протести
Коментари Харесай

Китай настоя САЩ да махнат "мръсните си ръце" от Хонконг

Китай упрекна Съединени американски щати, че стоят зад съпроводените от принуждение митинги в Хонконг и посъветва Вашингтон да не се меси в региона, предадоха " Ройтерс " и ТАСС.

" Хонконг е китайска територия и няма да поносим каквито и да е задгранични сили да се намесват в работите на този специфичен административен регион ", сподели представителят на външното министерство Хуа Чунин. " Настояваме Съединени американски щати да смъкват мръсните си ръце от Хонконг ", съобщи тя на брифинг в Пекин.

По думите ѝ американските изказвания, че е " належащо да се демонстрира почитание към демокрацията и свободата на словото в Хонконг ", са изцяло неприложими към събитията в региона. " Става дума не за независимост на словото, а за екстремизъм и принуждение - дейности, които нарушават хонконгското законодателство ", сподели говорителката.

Китай прикани Съединени американски щати да се въздържат от интервенция във вътрешните работи на Хонконг и да спрат да вършат изказвания, които предизвикват екстремистките дейности и насилието. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР