Китай обеща да купува съществени количества“ селскостопански стоки, енергийни ресурси

...
Китай обеща да купува съществени количества“ селскостопански стоки, енергийни ресурси
Коментари Харесай

Китай е обещал да купува „съществени количества“ американски стоки

Китай даде обещание да купува „ основни количества “ селскостопански артикули, енергийни запаси и промишлени артикули и услуги от Съединени американски щати. Това разгласи нощес службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати след приключването на комерсиалните договаряния сред Пекин и Вашингтон, съобщи Reuters. Те продължиха от 7 до 9 януари в Пекин.

В известие на службата се показва, че двете страни са разискали методите за реализиране на правдивост, взаимност и равновесие в комерсиалните връзки сред двете страни.

Представителите на Съединени американски щати и Китай също по този начин са разискали проблеми, свързани със отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и потребността от съглашение за решение на търговски разногласия сред двете най-големи стопански системи.

Това е първата среща очи в очи на комерсиалните представители на двете страни, откакто американският президент Доналд Тръмп и китайският му сътрудник Си Цзинпин се споразумяха предишния месец да прекратят за 90 дни взаимното повишение на митата, до момента в който договарят. Според икономисти обаче това е прекомерно къс интервал за решение на проблеми, които пречат на връзките сред Съединени американски щати и Китай от години.

Ако не бъде реализирано съглашение до 2 март, Тръмп ще увеличи митата от 10 на 25% за вносни китайски артикули на стойност 200 милиарда $. Китай също подвигна митата върху вносни американски артикули.

Първоначално бе планувано диалозите да приключат на 8 януари, само че по неуточнени аргументи бяха удължени с един ден. /economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР