Китай няма да се откаже от сътрудничеството с Русия независимо

...
Китай няма да се откаже от сътрудничеството с Русия независимо
Коментари Харесай

El Pais: Пекин няма да изостави Москва

Китай няма да се откаже от съдействието с Русия без значение от заканите на Запада за наказания , написа испанският вестник El País .

" Пекин няма да изостави Москва, защото счита Запада за главен съперник, а Русия за сътрудник, с който би трябвало да си сътрудничи, изключително на фона на влошаващата се интернационална конюнктура “, безапелационни са от изданието.

Според създателя през последните години Си Дзинпин и Владимир Путин са създали всичко допустимо, с цел да покажат ясно какъв брой близки са Китай и Русия.

" Си Дзинпин назова Путин своя най-хубав и непосредствен другар. От 2013 година те са се срещнали към 40 пъти. И двете страни поддържат безгранично другарство и имат вяра, че тяхното " всеобхватно стратегическо партньорство " и взаимоотношение в новата епоха ще бъде удобен фактор на интернационалната сцена ", смята специалистът.

Както показва El Pais, дейностите на Пекин след началото на съветската военна намеса в Украйна още един път са посочили, че точно Съединени американски щати са " основният зложелател “ на Поднебесната империя.

" Русия и Китай преследват обща цел да трансформират международния ред. Си Дзинпин няма желание да осъжда Москва - в действителност той безмълвно поддържа решението на Путин и продължава да дава дипломатическа поддръжка. Според него, аргументите за спора се крият в разширението на НАТО на Изток и " повишение на напрежението " от страна на Съединени американски щати “, написа създателят.

Следователно, заключава тя, вбиването на чеп сред Русия и Китай не е доста реалистична концепция.

Западът просто няма какво да предложи, без да заплаши своите " демократични полезности, ползи и сигурност “ , заключава публикацията.

Източник: Фокус
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР