Китай иска да укрепи отношенията си с Европейския съюз, заяви

...
Китай иска да укрепи отношенията си с Европейския съюз, заяви
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай иска да укрепи отношенията си с ЕС

Китай желае да укрепи връзките си с Европейския съюз, съобщи през днешния ден китайският президент Си Цзинпин на среща в Пекин с белгийския министър председател Александер де Кро, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Де Кро дойде в Китай през вчерашния ден и откри новото посолство на Белгия в Пекин. Той се срещна и с китайския външен министър Ван И.

" Китай желае да работи с Европейския съюз за насърчаването на непрекъснатия напредък на връзките сред Китай и Европейски Съюз през новата година ", сподели Си Цзинпин на срещата си с Де Кро.

" На фона на безредната интернационална обстановка е належащо да бъдат построени още мостове сред Китай и Европа ", посочи китайският водач, като означи, че Китай и Европейски Съюз би трябвало " дружно да предизвикват международния мир, непоклатимост и разцвет ".

Александер де Кро съобщи през днешния ден в обществената мрежа " Екс ", че се е срещна още с китайския министър председател Ли Цян за разискване на " общите провокации, които стоят пред нас, като да вземем за пример климатичните промени, отбраната на интернационалния ред, основан на правила, и предварителната защита на бъдещи пандемии ".

Белгийският водач заяви още, че с китайския министър председател са разискали спора в Украйна.

Китай и Европейският съюз са съществени търговски сътрудници един за различен, само че напоследък Европейски Съюз дава индикации, че желае да понижи зависимостта си от Пекин в областта на технологията и в други области, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР