Китай има за цел да увеличи доставките на електронни устройства

...
Китай има за цел да увеличи доставките на електронни устройства
Коментари Харесай

Китай обяви план за увеличаване доставките на 5G устройства и техника от висок клас

Китай има за цел да усили доставките на електронни устройства от висок клас, с цел да подтиква потреблението и поддържа развиването на стопанската система. Това планува проект, оповестен взаимно от Министерството на индустрията и осведомителните технологии и Министерството на финансите, заяви Радио Китай. В него се показва, че доставките на 5G мобилни телефони би трябвало да доближат най-малко 85 % от вътрешния пазар до 2024 година

Индустрията на потребителска електроника в Китай бележи постоянен напредък през последните години. Печалбите на огромните производители на компютри, информационни и електронни устройства доближиха 38,39 милиарда $ през първите седем месеца на годината. Същевременно производството на мобилни телефони е било 810 милиона бройки през интервала, в това число 593 милиона смарт телефона.

Потребителските електронни устройства са един от главните експортни артикули на Китай, и стабилизирането на техния експорт е извънредно значимо за развиването на цялата промишленост. Китай също по този начин ще предизвиква производителите на потребителски електронни устройства да започват бизнеси с електронна търговия в чужбина и да се възползват от капацитета на онлайн и офлайн световните пазари, се споделя в проекта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР