Китай и Съединените щати съобщиха, че техните висши дипломати са

...
Китай и Съединените щати съобщиха, че техните висши дипломати са
Коментари Харесай

Ван Йи и Блинкен обсъдиха войната между Израел и Хамас

Китай и Съединените щати оповестиха, че техните висши дипломати са разискали спора сред Израел и Хамас в телефонен диалог, като са постигнали единодушие по отношение на нуждата от деескалация на войната, съобщи Агенция Франс Прес.


Според Държавния департамент на Съединени американски щати държавният секретар Антъни Блинкен " още веднъж е подчертал, че е неотложно всички страни да работят за попречване на разпространяването на спора ".

Блинкен повдигна въпроса и за неотдавнашните набези на подкрепяните от Иран бунтовници хути в Червено море, като ги дефинира като " неприемлива опасност за морската сигурност и интернационалното право, което всички страни са длъжни да съблюдават ", съгласно представителя на департамента Матю Милър.

Пекин съобщи, че външният министър Ван Йи на собствен ред е подчертал, че във връзка с спора сред Израел и Хамас " главният приоритет е преустановяване на огъня и преустановяване на войната допустимо най-скоро ".

" Основните страни би трябвало да се придържат към справедливостта и правораздаването, да отстояват обективност и безпристрастност, да показват успокоение и рационалност и да положат всички старания за изстудяване на обстановката и попречване на по-мащабни филантропични произшествия ", съобщи главата на китайската дипломация.

Той също по този начин повтори апелите на Пекин за двудържавно решение на спора, като акцентира, че " всяко съглашение, обвързвано с бъдещето на Палестина, би трябвало да отразява волята на палестинския народ ".

" Китай е подготвен да работи с всички страни, с цел да постави старания за тази цел ", сподели Ван Йи./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР