Китай и Съединените щати биха могли да използват сътрудничеството в

...
Китай и Съединените щати биха могли да използват сътрудничеството в
Коментари Харесай

САЩ и Китай възобновяват преговорите за климата

Китай и Съединените щати биха могли да употребяват съдействието в региона на климата, с цел да оправят проблематичните си връзки и да стартират работа по тематиката с световното стопляне. Това сподели Американският делегат по въпросите на климата Джон Кери по време на среща с висши китайски чиновници през днешния ден.

Той е на тридневно посещаване в Китай, за съдействието в региона на климата.

Посещението произтича в подтекста на талази от рискови климатични условия по цялата планета. Температурата в Долината на гибелта в Калифорния стигна до 53 градуса по Целзий в неделя.
 Съединени американски щати и Китай се стремят да съживят договарянията за климата
Съединени американски щати и Китай се стремят да съживят договарянията за климата

Докато планетата се топи

Кери предизвести китайския министър председател Ли Цян, че обстановката може да се утежни това лято, като цитира отчети, че метеорологична станция в северозападния район Синцзян от 52,2 градуса по Целзий в неделя.

Ли се осъмни в цитираната цифра, само че призна по-късно, че Китай е изправен пред тежки климатични въздействия.

Основните разногласия сред двете страни включват въпроса за финансирането на климата, потреблението на въглища в Китай и намаляването на използването на метана.

На среща с висшия посланик Ван И в Голямата зала на народа, Кери сподели, че договарянията могат да обезпечат ново начало за двете страни.

Той назова Кери собствен " остарял другар " и сподели, че са " работили дружно, с цел да разрешат поредност от проблеми сред двете страни ". Кери се базира и на взаимната им работа, в това число по.

Кери се срещна с сътрудника си Сие Женхуа за близо 12 часа в хотел " Пекин " в понеделник. Ван И похвали Кери и Сие за тяхната " усърдна работа " по време на диалозите.

Делегациите на Съединени американски щати и Китай ще продължат да договарят през днешния ден през целия ден. Запитан по какъв начин вървят полемиките, Кери сподели, че е прекомерно рано за оценка .

" Ако работим върху това, можем още веднъж да намерим пътя по способи, които позволяват тези провокации ", сподели Кери. " Светът в действителност чака от нас това водачество, изключително по въпроса за климата. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР