Китай и Русия споделят една и съща позиция по въпроса

...
Китай и Русия споделят една и съща позиция по въпроса
Коментари Харесай

Китай: Законните национални права на палестинския народ не са гарантирани

Китай и Русия " споделят една и съща позиция по въпроса за Палестина ", сподели специфичният делегат на Китай по въпроса за Близкия изток Джай Джун в петък след среща с съветския си сътрудник в катарската столица Доха, оповестява Си Ен Ен.

" Китай и Русия споделят една и съща позиция по въпроса за Палестина и Китай е подготвен да поддържа връзка и съгласуваност с Руската федерация, с цел да охлади обстановката допустимо най-скоро ", сподели Джай, съгласно китайската държавна медия CCTV.

Китай упрекна за спора " обстоятелството, че законните национални права на палестинския народ не са обезпечени ", заяви CCTV, цитирайки Джай.

Той също по този начин сподели, че Китай е подготвен да работи с Русия, " с цел да играе позитивна роля " за възобновяването на мирните договаряния сред двете страни, добавяйки, че Пекин е " сломен от огромния брой цивилни жертви " в спора .

" Руската федерация е подготвена да работи с Китай за поощряване на ранно преустановяване на огъня и прекъсване на боевете сред палестинците и израелците и за основаване на условия за скорошно връщане към верния път по палестинския въпрос ", сподели съветският му сътрудник Михаил Богданов, съгласно китайската телевизиия.

Джай също се срещна с държавния министър на Катар Мохамед Ал-Хулайфи в четвъртък в Доха и разиска " сериозния " спор сред Израел и Хамас, заяви CCTV.

Пекин е " сломен " от " внезапното утежняване на филантропичната обстановка, породена от спора ", сподели Джай, призовавайки " всички наранени страни да запазят успокоение и да демонстрират въздържаност ", съгласно CCTV.

" Катар има значимо въздействие върху палестинския въпрос ", сподели Джай, добавяйки, че Китай е " подготвен да поддържа връзка и съгласуваност с Катар, с цел да играе градивна роля за облекчение на актуалната напрегната обстановка ".

Китай е " в развой на интензивна връзка със съответните страни в интернационалната общественост, с цел да насърчи преустановяване на огъня и завършек на боевете ", сподели Джай, без да прецизира съответните страни.
 Китай осъди гърмежа в болничното заведение в Газа, само че не уточни провинен
Китай осъди гърмежа в болничното заведение в Газа, само че не уточни провинен

Пекин приканва за помирение и отбягване на " още по-тежка филантропична злополука "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР