Китай и Русия ще се съревновават все по-интензивно със САЩ,

...
Китай и Русия ще се съревновават все по-интензивно със САЩ,
Коментари Харесай

Американското разузнаване предупреди, че Китай и Русия са в тесен съюз и заплашват САЩ

Китай и Русия ще " се съревновават все по-интензивно " със Съединени американски щати, предизвести шефът на Националното разузнаване на Съединени американски щати Дан Коутс по време на съвещание на сенатската комисия по разузнаване във вторник, написа онлайн изданието на вестник Washington Examiner.
" Китай и Русия са в най-тесния си съюз от средата на 50-те години на XX век и се чака връзките им да продължат да се усъвършенстват през идната година, до момента в който някои от техните ползи и разбирания за опасност се сближават ", съобщи Коутс, който взе участие в панел за световните закани, част от който са били и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел и шефът на ФБР Кристофър Рей.
Той съобщи, че президентските избори през 2020 година ще бъдат привлекателна цел за интервенция от страна на съперниците на Съединени американски щати, в това число Иран, добавя организация Фокус.
" Противниците и стратегическите съперници на Съединени американски щати съвсем сигурно ще употребяват онлайн интервенции за въздействие, посредством които ще се опитат да отслабят демократическите ни институции, да подкопаят съюзите и партньорствата на Съединени американски щати и да повлияят на политическите резултати в Съединени американски щати и на други места ", добави шефът на американското Национално разузнаване.
Коутс съобщи, че напъните на Русия в обществените медии " ще продължат да се концентрират върху разпалването на общественото и расовото напрежение, подкопаването на доверието във управляващите и рецензиите против възприеманите като антируски политици ".
Що се отнася до Китай, " Пекин към този момент управлява осведомителната среда в Китай и уголемява способността си да оформя информацията и дискурсите, свързани с Китай в чужбина ", съобщи той.
По думите на Коутс, Иран към този момент употребява обществените медии, " с цел да въздейства на аудитории и в Съединени американски щати, и в съюзни страни, с послания, свързани с иранските ползи ". Ислямската република, добави той, " ще продължи да употребява онлайн интервенции за увеличение на въздействието, с цел да прокарва своите ползи ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР