Китай и Русия изпратиха на Япония списък с технически проблеми

...
Китай и Русия изпратиха на Япония списък с технически проблеми
Коментари Харесай

Китай и Русия призоваха Япония да не изпуска в океана радиоактивна вода от АЕЦ Фукушима

Китай и Русия изпратиха на Япония лист с механически проблеми по отношение на проектите на Токио за изпускане в океана на радиоактивна вода от АЕЦ Фукушима, в които слагат под въпрос тези проекти, предадоха Ройтерс и ТАСС, базирайки се на китайското външно министерство.

Министерството съобщи, че в случай че Япония фактически се стреми откровено да успокои безпокойството на своите съседи, тя би трябвало неотложно да приключи плануваните дейности за изпускане на радиоактивни води в океана. Китайското ведомство акцентира нуждата от " в детайли разискване на всички вероятни безвредни разновидности ", разяснява Българска телеграфна агенция.

Японският в. " Асахи " заяви по-рано, че управляващите в Токио имат намерение да стартират да изпускат в океана пречистената от радиация вода от атомната електроцентрала " Фукушима-1 " не по-рано от края на този месец.

Според вестника министър-председателят на Япония Фумио Кишида ще повдигне въпроса на идната тристранна среща във Вашингтон на 18 август с президентите на Съединени американски щати и Корея - Джо Байдън и Юн Сук-йол.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР