Китай и Европа трябва да се „обединят и да си сътрудничат“, казва премиерът Ли на G20

...
От Ю Лун ТиенПЕКИН (Ройтерс) – Китай и Европа трябва
Коментари Харесай

От Ю Лун Тиен

ПЕКИН (Ройтерс) – Китай и Европа трябва да се „обединят и да си сътрудничат“ срещу глобалната несигурност, каза премиерът Ли Цян на шефа на Европейския съюз в кулоарите на годишната среща на върха на Г-20 в Ню Делхи. партньор, конкурент и „системен съперник“ от 2019 г.

„Превенцията на риска не изключва сътрудничеството, взаимозависимостта не трябва да се отъждествява с несигурност“, каза Ли пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в събота, Китайското външно министерство каза в изявление.

Ли призова блока да осигури недискриминационна среда за китайските фирми, добавяйки, че Китай има желание да засили диалога и сътрудничеството в области като чиста енергия и зелено финансиране , каза министерството в изявление в неделя.

„Китай и ЕС трябва да продължат да се обединяват и да си сътрудничат и да използват стабилността на отношенията между Китай и ЕС като защита срещу несигурността на световната ситуация, “ той цитира думите на Ли.

Ли присъства на срещата на върха като представител на президента Си Дзинпин, който не присъства.

През юни ЕС прие стратегия на „де -рискувайки", за да управлява зависимостта си от азиатския гигант, който е втората по големина икономика в света.

(Репортаж от Ю Лун Тиан; Редактиране от Майкъл Пери и Кларънс Фернандес)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР