Китай експериментира с 10 Gbps комуникации в открития космос(снимка: IT

...
Китай експериментира с 10 Gbps комуникации в открития космос(снимка: IT
Коментари Харесай

10 Gbps интернет от космоса? Да, възможно е


Китай опитва с 10 Gbps връзки в открития космос
(снимка: IT Home)

За прогрес в галактическите връзки заяви изпълнителният вицепрезидент на компанията Nationstar Aerospace – доктор Чжао Хунцзе в изявление китайска телевизия. По неговите думи, Китай е внедрил свръхвисокоскоростни лазерни връзки в открития космос.

„ Отнема ни по-малко от 1 секунда, с цел да приключим предаването на 1GB филм от Земята до китайската галактическа станция ”, описа мениджърът, представен от IT Home. В бъдеще скоростта може да се усили 10 пъти и да доближи 100 Gbps, добави той.
още по темата
Миналия юни Китайската академия на науките направи пробив в региона на лазерните високоскоростни връзки. Учените изстреляха спътника Jilin-1, с който беше открита връзка със скорост 10 Gbps от наземна станция.

Според анализатори, галактическите връзки са идната огромна сцена, на която ще се конкурират развитите стопански системи. Засега Съединени американски щати наподобява са крачка пред останалите с частни планове като Starlink на SpaceX, само че съперниците в лицето най-много на Китай приготвят лични други възможности.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР