Китай е склонен да насърчава сътрудничеството със САЩ. Целта е

...
Китай е склонен да насърчава сътрудничеството със САЩ. Целта е
Коментари Харесай

Китай е склонен да насърчава сътрудничеството със САЩ

Китай е податлив да предизвиква съдействието със Съединени американски щати. Целта е да бъдат преодолени разликите и да бъде даден взаимен отговор на световните провокации. Това сподели китайският президент Си Цзинпин, представен от Ройтерс.

Дали Съединени американски щати и Китай ще намерят верния път на разбирателството е от основно значение за света. Това се споделя в писмо на китайския водач. То бе прочетено на годишната вечеря на основания в Ню Йорк Национален комитет по американско-китайските връзки.

Си насочва апел за по-стабилни двустранни връзки. Според него те би трябвало да бъдат основани на няколко правилото. Взаимното почитание, мирното взаимно битие и “печеля-печелиш ” са измежду тях.

Ключва аудиенция

Очаква се основното посещаване на китайския външен министър Ван И във Вашингтон по-късно тази седмица.

Ван И ще бъде в Съединени американски щати от на следващия ден до събота. Той ще се срещне с американския президент Джо Байдън.

Няколко високопоставени американски представители, измежду които държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, се срещнаха с китайски представители в Пекин това лято.

Отношенията с Русия

Основен фактор за международната непоклатимост са руско-китайските връзки. Това съобщи в извънредно изявление за Китайската медийна група съветският президент Владимир Путин. Путин съобщи, че е уверен че връзките сред Китай и Русия отиват “в вярна посока, отговарящи на ползите на двата народа ”.

Според Путин сред Китай и Русия има интензивно съдействие в региона на енергетиката.

„ Подписахме съглашение за създаване на газопроводи в Далечния изток, изследваме опциите и за различен през Монголия. В развой на взаимно създаване са и два атомни енергоблока. Има добра вероятност за съдействие в автомобилостроенето, корабостроенето, самолетостроенето и други области “, акцентира той. „ Очакваме до края на годината стокообменът ни да надвиши 200 милиарда $ “, сподели още Путин, представен от Радио Китай, написа “24 часа ”.

Руският президент разяснява и самодейността “Един пояс, веднъж ”. Според него „ тя пристигна в подобаващ миг и има позитивен прогрес, тъй като има за цел да сплоти напъните на всички страни в името на общото развиване “

„ Инициативата цели активизиране на всички сили за общо развиване. Нашата визия за Евразийския стопански съюз съответствува изцяло с тази на „ Един пояс, веднъж “. Да, има някои, които считат, че тя е опит на Китай да завладее други страни, само че виждаме, че това не е по този начин. Виждаме предпочитание за съдействие. Нашите лични хрумвания за развиването на Евразийския стопански съюз, да вземем за пример построяването на Голяма Евразия, са изцяло съвместими с китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “. Държавите от Евразийския стопански съюз се възползваха от съдействието в границите на „ Един пояс, веднъж “ с общи вложения от 24 милиарда $. Това не е ли добре? Всяка страна реализира съдействие в двустранни или многостранни рамки по собствен избор, преследвайки личните си ползи и заобикаляйки личните си дефекти. Никой нищо не постанова “, посочи Владимир Путин.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР