Китай е готов да работи с Русия за формирането на

...
Китай е готов да работи с Русия за формирането на
Коментари Харесай

Ван И в Москва: Китай е готов да работи с Русия за формирането на многополюсен свят

Китай е подготвен да работи с Русия за образуването на многополюсен свят, съобщи китайският министър на външните работи Ван И, който е на посещаване в Москва, съобщи ТАСС, на която се базира Българска телеграфна агенция.

В първия ден от визитата си Ван беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров. По време на срещата Ван акцентира, че Китай и Русия носят особена отговорност за поддържането на международната непоклатимост. Ван посочи и че двете страни водят самостоятелна външна политика и не сътрудничат против никого.

Лавров на собствен ред означи, че Русия и Китай сполучливо координират дейностите си със страните от групата на по този начин наречения Глобален юг.

Двамата министри " разискаха настоящото състояние на обстановката в Украйна, като означиха безперспективността на опитите за урегулиране на рецесията без отчитане на ползите на Русия и още повече без нейно присъединяване ", се споделя в изказване на съветското външно министерство.  

Лавров и Ван са отбелязали близостта в позициите им по отношение на дейностите на Съединени американски щати на интернационалната сцена, написа още в известието. 

Освен това китайският външен министър осведоми съветския си сътрудник за диалога си със съветника по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан, с който се срещна в неделя в Малта.  

" Страните обмениха задълбочени отзиви за съдействието в Организация на обединените нации, в това число по въпроса за промяната на Съвета за сигурност. Те означиха смисъла на по-нататъшното задълбочаване на ефикасната съгласуваност в границите на ШОС и БРИКС ", написа още съветското дипломатическо ведомство.

Лавров показа пред Ван и главните резултати от формалното посещаване на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР