Китай е една от най-важните и забележителни държави в света.

...
Китай е една от най-важните и забележителни държави в света.
Коментари Харесай

Целият свят немее, но в Китай е нормално СНИМКИ

Китай е една от най-важните и забележителни страни в света. Въпреки че тя от дълго време не е толкоз затворена, колкото в предишното, там към момента има доста неща, които западняците и до ден-днешен не схващат, написа pochivkata.blitz.bg.

Ако в никакъв случай не сте били в Китай, тези обстоятелства и порядки ще ви се сторят повече от странни. Нищо чудно, че европейците се усещат толкоз комплицирани.

Така че в случай че желаете да се запознаете авансово с едни от най-големите странности на китайците, вижте идващия лист:

1. Светлата кожа на лицето е на особена респект

В Китай бледата кожа се смята за извънредно красива, по тази причина и доста от звездите в страната наподобяват бледи като мъртъвци, даже болнави, като че ли в никакъв случай не са виждали слънце.



Тази фикс идея датира от антични времена, а в наши дни можете да видите доста китайци и изключително китайки, които носят плашещите „ фейскини “ – маски, които пазят лицето от слънцето.

2. Обществените тоалетни имат плоски тв приемници

Обществените тоалетни в Китай може и да не наподобяват като общоприетите, само че най-малко имат най-хубавата телевизия. Вероятно просто доста обичат да гледат излъчвания.



3. Можете да си вземете другар или другарка чартърен

Тази услуга звучи по-нелегално, в сравнение с в реалност е. Основната концепция на наемането на гадже е да успокоите роднините, които не престават да ви тормозят да се задомите.



4. Плюенето и оригването на публично място се одобряват с утвърждение и се смятат за вежливост

Няма тъкмо пояснение за какво е по този начин, само че явно е правилно. Все отново на някои места към този момент поставят табелки „ без храчене “, което единствено удостоверява, че това е нещо много постоянно срещано.

5. Даването на бакшиш се смята за обидно и необичайно

Даването на бакшиш в ресторани и питейни заведения в Китай е доста несвоевременно. Така обиждате индивида, който ви е обслужил, и всички ще ви помислят за вманиачен. Така че по-добре не го правете.

6. Богатите хора могат да наемат някой да им излежи присъдата в пандиза

Да, това не е смешка. Практиката се назовава „ дин жу “.

7. Новите домове се продават без прозорци

Представете си да се преместите в нова къща, да си купите всички мебели и внезапно да разберете, че сте не запомнили да си купите... прозорци. Изглежда доста непрактично, само че е реалност.



8. В баните няма душове или вани

Това може да бъде в действителност стресиращо – да няма душове и вани в банята. Водата просто си тече напряко на пода.

9. Китайците пият най-вече гореща вода

В Китай имат вяра, че горещата вода има доста лечебни свойства, по тази причина рядко пият студена.

10. Диетична вода

Ако си мислите, че водата сама по себе си е здравословно нещо, очевидно грешите. В Китай имат диетична вода. Поне на пръв взор разлика с елементарната няма.



11. Бонбони и месо се продават в едно пакетче

По някаква причина в Китай обичат да смесват телешко с бонбони. Продава се композиция от двете в една опаковка.



12. Не разрязвайте крушите на половина

Крушите се смятат за знак на другарството в Китай и е извънредно жестоко, даже враждебно, да разрежете круша през средата.

13. Шоколадови десерти и акумулатори – в една опаковка

Не е ясно за какво в Китай продават шоколадовите десертчета дружно с акумулатори. Може би е някаква композиция от вида „ заредете и себе си и уредите си “?



14. Повечето хора ядат на открито, тъй като е по-евтино от това да посрещат посетители

Вечерите в заведения за хранене са доста по-често срещани в Китай в сравнение с запад. Причината е, че излиза доста по-евтино по този начин, в сравнение с да си поканите гостите у дома.



15. Китайците постоянно си дремват след обяд

В Китай предизвикват служащите да поспят след обяд, където си изискат, даже на публични места.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР