Китай даде ясно да се разбере, че безпилотното въздухоплавателно средство,

...
Китай даде ясно да се разбере, че безпилотното въздухоплавателно средство,
Коментари Харесай

Китай: Балонът, прелетял над територията на САЩ, е непредвиден и изолиран случай

Китай даде ясно да се разбере, че безпилотното въздухоплавателно средство, прелетяло над територията на Съединени американски щати, е бил неочакван, изолиран случай, съобщи през днешния ден китайското външно министерство, представено от Ройтерс.

" Китай отхвърля изкривяването и раздухването на този случай ", съобщи говорителката външното ведомство Мао Нин на брифинг, отговаряйки на въпрос по отношение на изказването на Пентагона, че не може да удостовери, че Китай е събирал данни в действително време от балона по-рано тази година.

Вчера американският ефирен канал " Ен Би Си Нюз " (NBC News) заяви, базирайки се на трима висши американски чиновници, че китайският балон е съумял да съобщи данни на Пекин в действително време макар опитите на американското държавно управление да му попречи. Това разобличаване би могло да задълбочи рецензиите на републиканците към президента Джо Байдън, че е изчакал балонът да доближи безвредно място, преди да бъде свален, осведоми Българска телеграфна агенция.

Администрацията на Байдън съобщи, че не може да удостовери тази информация и посочи, че анализът към случая продължава. Пентагонът също съобщи пред медиите, че не може да удостовери информацията и че специалистите към момента проучват отломките, събрани от балона след свалянето му на 4 февруари.

Балонът, който Пекин отхвърля да е държавен шпионски обект, е летял цяла седмица над територията на Съединени американски щати и Канада, преди американските военни да го смъкват край крайбрежията на Атлантическия океан по разпореждане на американския президент, напомня Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР