КИШИНЕВ, Молдова (АП) — Длъжностни лица в подкрепяния от Русия

...
КИШИНЕВ, Молдова (АП) — Длъжностни лица в подкрепяния от Русия
Коментари Харесай

Отцепилият се молдовски регион се обръща към Русия, докато спорът с прозападното правителство се влошава

КИШИНЕВ, Молдова (АП) — Длъжностни лица в подкрепяния от Русия разколнически район на Молдова Приднестровието се обърнаха към Москва за отбрана в сряда, до момента в който напрежението ескалира с прозападното държавно управление.

Молдова, претендент за присъединение към Европейския съюз, наложи нови мита на 1 януари 2024 година върху вноса и износа от Приднестровието, което граничи с Украйна и не е прието от никоя страна-членка на Организация на обединените нации, в това число Русия, която поддържа тесни връзки с района.

В сряда членовете на Приднестровския конгрес използваха рядка среща в районната столица Тираспол, с цел да изискат от съветската Дума „ да приложи ограничения за отбрана на Приднестровието на фона на възходящ напън от Молдова, поради обстоятелството, че повече от 220 000 съветски жители живеят в Приднестровието.

Кратка война при започване на 90-те години накара проруските сили в Приднестровието да разгласят отцепническа страна. Към днешна дата Русия разполага към 1500 бойци в района като по този начин наречени миротворци, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР