Кисело зеле и краставички за зимата всеки приготвя, но дали

...
Кисело зеле и краставички за зимата всеки приготвя, но дали
Коментари Харесай

Кисело зеле и краставички за зимата – начин на приготвяне

Кисело зеле и краставички за зимата всеки подготвя, само че дали вярно?

Когато ферментира зелето или краставичките, доста домакини вършат неточности и в следствие получават безвкусни артикули. Има някои трикове, знаейки ги, можете елементарно да поправите тези неточности.

Когато киселото зеле се оказва меко.

Причини:

Когато има топъл сезон

От ранно зеле

От зеле, което което е било замръзнало на студа

Прехранени с торове

Процесът на ферментация е бил бърз

Малко сол

В буркана със зелето се е натрупало доста въздух.

Цветът, усетът и миризмата му не се разграничават доста от нормалното висококачествено кисело зеле. Това зеле също може да се яде.

Когато киселото зеле се оказва “хлъзгаво ”.

Това се получава, в случай че в горния пласт, при ферментация на зелето, се натрупва непотребен въздух, който не се отстрани в точния момент. В резултат дрождите стартират да порастват, образувайки компактно сиво-бяло или кремообразно хлъзгаво вещество. Първоначално се появяват в дребни количества, само че по-късно това може да повреди цялото зеле. За да предотвратите това, не забравяйте да напълните бурканите до горе със саламура. 

Когато киселото зеле става горчиво.

При ниски температури на ферментация под 18-20 ° C може да се появи горчив усет на продукта. Също по този начин, това може да се дължи на некачествена сол, която включва магнезий.

Когато киселото зеле е кисело, то се оказва доста неприятно кисело.

По време на първичната ферментация, дружно с нормалните микроорганизми, зелето има малко количество масленокисели бактерии. Ако процесът на ферментация е изработен вярно, те няма да се развият. Но с повишение на температурата те стартират да се развиват бързо. След това зелето има изострен и противен аромат и горчив усет. 

При подготвеност на краставичките те са “празни ”.

При погрешно предпазване се появяват газообразуващи микроорганизми. Те образуват кухини и отоци в средата на краставиците. Краставиците би трябвало да бъдат добре набодени с игла преди осоляване. Също по този начин непотребната захар, добавена към саламура, има неприятен резултат върху краставиците.

При подготвеност на краставичките те се оказват меки.

Омекотени кисели краставички се получават заради съществуването в саламурата на разнообразни бактерии, дрожди, плесени, които образуват бял филм от горната страна. Краставиците стават меки на досег и елементарно се популяризират в ръцете, след което се разлагат и отделят сероводород. Такава мухъл може да се дължи на немити или неприятно измити плодове и контейнери. Повишените концентрации на сол и млечна киселина могат да забавят развиването на плесен, само че усетът на краставиците е понижен. За да се предотврати образуването на плесен, е належащо продуктът да се изолира от контакт с въздуха, от време на време да се инспектират краставиците и да се в профил плесента от горния пласт саламура. Можете също да добавите горчица на прахуляк или масло, сорбинова киселина, грозде, касис, дъбови листа, хрян и копър към саламурата, тъй като те работят като консерванти.

Ето за какво, преди приложимост, би трябвало да се измият добре, да се отстранят цветовете и да се наквасен за няколко часа в студена вода.

Вижте още: Пикантни краставици за зимата

Ако деликатно спазвате тези елементарни правила за мариноване на кисело зеле и краставички, през зимата постоянно ще имате качествени, вкусни и потребни мариновани артикули.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР