Кирил Петковв специално изявление Пред исторически вододел сме. Имаме възможността

...
Кирил Петковв специално изявление Пред исторически вододел сме. Имаме възможността
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предлагам следващият министър-председател да се казва Асен Василев

Кирил Петковв особено изказване

Пред исторически вододел сме. Имаме опцията да продължим смяната. Обществените средства да се харчат за публични потребности, или се връщаме обратно.

Няма да допуснем България да вземе неверната посока. Няма да допуснем непознати дипломати да дават ултиматум на българската страна, тъй като не ни е боязън. Имаме разлики с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, само че нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България, сподели Кирил Петков.

Трябва да се обединим, да променим закона за КПКОНПИ и Бойко Рашко да оглави антикорупционната комисия.
Трябва да приемем 22-те законопроекта по Плана за възснановяване и развиване.
Всичко това би трябвало да се случи в идващите месеци
Призовавам всички да се обединим по тази обща стратегия.

Ето за какво, аз предложих на „ Продължаваме Промяната” идващият министър-председател на България да се споделя Асен Василев. Човек, на който имам категорично доверие, с който започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един тим, уточни Петков.

" Един тим с него, с всички членове на Политическа партия, с всички съдружни сътрудници, с всички съидейници. Време е да запретнем ръкавите и да си свършим работата до край ", сподели Петков.

В своето изказване Петков сложи главните цели в идващите 6 месеца като тип законодателна стратегия, измежду които: смяна в регулаторите, промяната на КПКОНПИ, приемането на законопроектите за Плана за възобновяване и други. Той прикани всички съдружни сътрудници и самостоятелни депутати да се обединят към тази стратегия в една необятна коалиция: " България е на исторически вододел. Длъжни сме да продължим напред. За 6 месеца би трябвало да бъдат изпълнени най-важните за страната промени. Нека се обединим в името на европейското бъдеще на България ", разгласи Петков.

Асен Василев би трябвало да получи мандата през днешния ден в 17,00 часа следобяд от президента Радев. По прогнози на депутати възможностите за държавно управление са над 50 %.

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 година в Хасково. Средното си обучение приключва в езиковата гимназия в родния си град. Приет е и след това приключва „ Икономика “ в Харвардския университет, по-късно специализира бизнес администрация и право в Стопанския и Юридическия факултет на Харвардския университет.

Съосновател и шеф е на „ Центъра за стопански тактики и конкурентоспособност “. Преподавател е в Програмата за стопански напредък и развиване, филиал към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
От 1999 до 2004 година работи като съветник в „ Монитор Груп “ в Съединени американски щати, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи планове за маркетинг и стратегическо развиване на огромни интернационалните компании в браншовете на телекомуникациите, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица огромни производители на потребителски артикули.

През 2013 година е министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков.

От 12 май до 16 септември 2021 година е министър на финансите в служебното държавно управление на Стефан Янев.

На 19 септември 2021 година дружно с Кирил Петков и Даниел Лорер показва новия си политически план „ Продължаваме промяната “. Василев е лидер на листата на „ Продължаваме промяната “ в Хасково и София 23 МИР за изборите на 14 ноември 2021 година

На 13 декември е определен за вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Кирил Петков.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР