Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде

...
Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде
Коментари Харесай

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

„ Кирил Петков съобщи, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която в този момент купуваме. Само по-късно неговият КЕВР излезе със известие, че газът нараства с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато обстоятелствата приказват, и смяната мълчи. “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч.

„ Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че би трябвало да крадат бързо, тъй като няма за по кое време “, сподели водачът на ГЕРБ и означи, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за създаване на геотермални централи. Той съобщи, че по този начин с по 2 милиарда първо за батериите, в този момент за геотермалните се „ опуква “ Плана за възобновяване и развиване. Затова няма да има пари за саниране. Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те сега дострояват това, което правихме ние. Забравете Автомагистрала „ Хемус “. Една велоалея не са създали “, добави Борисов.

Той упрекна държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, че сега взимат големи заеми.

„ Теглят големи заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото държавно управление, когато пристигна, ще би трябвало от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предходния мандат с 6 милиарда под водата, само че ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 година, ще ни оставят 50 милиарда борчове “, предизвести Борисов и добави:

„ На Борисов и Ананиев даваха на негативна рента, а в този момент над 1,5%. По лихвите ще ги познаете “

„ Никакви предварителни избори, до момента в който последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за митинг “, изрично съобщи някогашният министър председател.

По думите му самият бизнес ще смъкна Петков.

 „ Браншовете тъй като няма обезщетения и при тези високи цени “.

„ Ако ние управлявахме още този следобяд, щях да събера групата и да върнем старите цени. “, зави водачът на партията Бойко Борисов.  

„ Връщаме цената на тока. Той е 100% български. Никакви войни не са отговорни за това, което тук се случва. “, безапелационен беше някогашният министър председател.

Той напомни, че и по време на неговото ръководство е имало войни – Сирия, Афганистан.

„ Все отново ще има дребна разлика, тъй като бизнесът е страдал една година, само че 70 лв. може да падне “, акцентира той.

„ Газ на старите цени. Сега е златно време за намаляване с 20%. Руснаците в този момент не могат да си продават газа, тъй като Япония и китай са цялостни. “, безапелационен беше Борисов.  

„ И се позволява оръжие за Украйна, това наложително да се знае. Светът би трябвало да ги раздели, да се направи примирие. Искам да се знае - войната не пречи нито на продоволствието нито на тока, нито на газа. “, добави още водачът на ГЕРБ.

Бившият министър председател риторично попита за какво Петков не спре „ Балкански поток “, като толкоз му пречи.

„ Защо не спре „ Балкански поток?, попита Борисов. „ Защо го назовава Турски? И Гръцка връзка – не е гръцка, българска е. 100% платена от България “, напомни той.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР