Кирил Петков си изтърва нервите. Не знам какво точно иска

...
Кирил Петков си изтърва нервите. Не знам какво точно иска
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Кабинетът е орел, рак и щука

Кирил Петков си изтърва нервите. Не знам какво тъкмо желае да оправи. 

Явно не чете задоволително, тъй като през годините доста хора са се опитвали да оправят Движение за права и свободи и всичките са удряли на камък. Вече ги няма на политическата сцена, много по-големи бабаити са се пробвали. Но да употребява името на Джеймс О`Браян, на Съединени американски щати, с цел да оправя Движение за права и свободи – това към този момент е прекомерно.  Така зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид разяснява в студиото на Българска национална телевизия опасността на премиера Кирил Петков за кавга с Движението.

„Вчера Петков също си изтърва нервите. Вместо да каже „ Добро утро! ”, той съобщи: „Вие от Движение за права и свободи сте доста страхливи“. През годините, когато е било най-страшно, Движение за права и свободи е поемала отговорност. Когато е имало Варшавски контракт, да кажеш, че пътят на България е към Европа и НАТО, се изисква много огромна смелост“, безапелационен бе националният представител.

„Това се изрича от премира на България, в 21 век, в страна-член на Европейски Съюз. Такова бабаитско държание е неприемливо. Няма го и при неговите другари в Африка“, възмути се Хамид. И изясни повода за опасността.

„Ние предложихме краткотрайна анкетна комисия да проверява Балкански поток. В момента, в който наш депутат сподели от трибуната, че ще желае такава инспекция, Петков се изнерви и се закани, че ще ни оправи. Чакаме да ни оправи“, сподели той.

Ние сме били съпротива на ГЕРБ. През цялото време сме упорствали за диверсификация и изграждане на различни газови трасета, съобщи още Хамид.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи напомни, че Движението постоянно е било в основата на антикорупционното законодателство у нас. Още от първите дни на този парламент внасяме антикорупционни закони, само че те не се одобряват. Още при започване на годината внесохме законопроекта за възбрана на ин хаус процедурите, само че той не се приема. Нещо не се харесва на Политическа партия, означи Хамид Хамид.

Юристът разяснява и скандалния закон на Асен Василев, с който под благовидния претекст за отбрана на националната и финансова сигурност, в нарушаване на конституцията и законите, се дават пълномощия на кабинета да прави без съд и присъда наказателни описи на хора и компании и да запорира имуществото им единствено по донос.

„Асен Василев гледа като героя от „Ледена епоха“, който непрекъснато гони едно жълъдче. Прави чест на съдружните сътрудници от Има Такъв Народ, Демократична България и Българска социалистическа партия, които обявиха, че единствено „някой перверзен мозък може да измисли такова нещо ”. Прави чест и на министър Йорданова, която съобщи, че няма по какъв начин такива фашистки закони да бъдат приемани“, безапелационен бе Хамид Хамид.

Това в действителност е механизъм за надзор на съдружните сътрудници. Ще пострадат всички сътрудници на Политическа партия, разяснява още юристът.

Хамид Хамид разясни още за какво Движение за права и свободи заприказва за предварителни избори.

„Защото тези хора във властта безусловно разтурват страната. Нека не ни плашат, че едни предварителни избори са рискови за страната, тъй като те са по-малкото зло, в случай че оставим това ръководство ”, разяснява Хамид. Но незабавно добави: „ Предсрочни избори може да има единствено когато се оформи евроатлантическо единение, което да ръководи устойчиво. Сегашната коалиция не може да извършва тази роля. Те са орел рак и щука, единственото, което ги сплотява, е съдружният олигарх, който държи властта„, акцентира депутатът.

„Разбира се, че има заряд за избори, виждам го в положението на хората, на бизнеса, в положението на стопанската система, цялостен безпорядък. Когато има безпорядък, идват избори“, разяснява Хамид, уточнявайки, че не Движение за права и свободи, а хората ще кажат по кое време ще са новите избори.

Хамид Хамид бе безапелационен, че „ Продължаваме промяната ” не може да измести Движение за права и свободи от демократичното семейство на „ Обнови Европа ”. Движение за права и свободи даже би помогнала на Политическа партия с опит и препоръки, в случай че желае да стане член на „ Обнови Европа ”.

„АЛДЕ е отворена групировка, уголемява се. Дано повече български партии да влязат в АЛДЕ. Но там има едно простичко изискване – партията, която влиза, да прегърне демократичната концепция и да отстоява демократичните полезности. Когато в България управляваха демократични обединения – Движение за права и свободи и Национална движение „Симеон Втори", страната ни стана член на НАТО и Европейски Съюз „, сподели Хамид Хамид. И добави: „Не е доста демократично обаче да оправяш опозицията. Не е доста демократично да внасяш законопроекти, които са нещо сред Лаврентий Берия и Химлер ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР