Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативният съвет

...
Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативният съвет
Коментари Харесай

Петков иска от Радев да свика КСНС за РС Македония

Кирил Петков прикани президента Румен Радев да свика Консултативният съвет по национална сигурност за положението на договарянията сред България и Северна Македония.

Министър-председателят акцентира, че българското държавно управление няма да направи нищо без необятно национално единодушие и в сходство с съдружното съглашение.

„ На Консултативния съвет по национална сигурност да вземат участие всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе отчет за положението на договарянията сред България и Северна Македония. Този отчет ще бъде разискван и на постоянния съдружен съвет идната седмица “, изиска министър председателят.

Кирил Петков удостовери, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен напън и преди цялостно съгласие на равнище съдружен съвет, задълбочено разискване в КСНС и ясна и доказана позиция от най-висшия орган в тази страна: българският парламент.

„ Единствено Народното събрание има финалния законен мандат по тематиката Северна Македония и това би трябвало да е безусловно ясно за цялото българското общество и за външните ни сътрудници “, приключи обръщението си Петков.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР