Кирил Петков пред актива на Да, България“: Управление без ГЕРБ

...
Кирил Петков пред актива на Да, България“: Управление без ГЕРБ
Коментари Харесай

Кирил Петков пред актива на „Да, България“: Управление без ГЕРБ е „нереалистична мечта“

Кирил Петков пред актива на „ Да, България “: Управление без ГЕРБ е „ нереалистична фантазия “

„ Нереалистична фантазия “ е ръководството без ГЕРБ. Това разгласи съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков на третата Национална конференция на „ Да, България “. Петков обаче добави, че това е на „ този стадий “ и би било допустимо, само че в бъдеще.

Петков съобщи, че демократичната общественост би трябвало да е обединена, с цел да изведе страната напред. Според него това е развой, който няма да е къс, елементарен и изпълним единствено с „ три хода и шах и мат “.

Съпредседателят на ПП-ДБ добави, че разликите не би трябвало да се трансформират в причина за разединения, а в противен случай – в името на България би трябвало да се работи дружно. 

Петков беше посетител на третия народен конгрес на партията на Христо Иванов. Изказването му е броени часове преди договарянията сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за сформиране на държавно управление, които не престават и на следващия ден.

Двете обединения имат часове да решат дали сглобката ще стане в коалиция, или прогнозата на Бойко Борисов, че „ няма никаква вяра “ и предстоят нови избори ще се сбъдне.

В понеделник и вторник предстоят консултациите при президента Радев, като упованията са той да връчи първия мандат на ГЕРБ още в сряда. 

В речта си Петков отбрани съпартиеца си Асен Василев. Дори сподели, че кметовете на ГЕРБ избират него пред предходния финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов. Миналата седмица на няколко пъти Борисов настоя за оставката на Василев, като от ПП-ДБ го опазиха и обявиха, че не е рационално финансовият министър да се сменя в годината, в която страната се приготвя за еврозоната.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР