Кирил Петков откровено започна предизборна кампания (в нарушение на законовите

...
Кирил Петков откровено започна предизборна кампания (в нарушение на законовите
Коментари Харесай

Проваленият променящ Петков напада служебния кабинет за газа, маските и Спецов

Кирил Петков искрено стартира предизборна акция (в нарушаване на законовите разпореждания, схваща се), без да се свени от рецесиите, в които държавното управление му вкара България
От фейсбук профила на Кирил Петков

„ Защо направихме една крачка напред, а в най-важния миг за България се връщаме две обратно?, написа в обява във Facebook някогашния министър председател Кирил Петков.

В шест точки той нападна служебния кабинет на Румен Радев. Първо той пита какво прави новосформирания спешен щаб за газа:

„ Прави се спешен щаб за газа, който да работи непрекъснато – само че нито има поискана информация от компанията, която чака седемте кораба за доставка, нито има диалог с Турция за свободно място за пристанище на корабите. Няма позвъняване към компанията, която резервира потенциал за нас в Гърция. Няма информация за диалози с Гърция за разтоварване на повече от контрактувания полутечен газ в Ревитуса, откакто съседите ни оповестиха разширение на потенциала на терминала. Но към този момент се приказва за Газпром и дълготрайни контракти. Не виждаме ли, че даже на Германия се лимитира подаването на газ от Русия? Не е ли най-важно за хората да има сигурност на доставките? Какво тъкмо прави спешният щаб? ”

По думите му гръцката връзка се поставяла под риск на финалната права:

„ С протоколно решение на новия министър на енергетиката от 03.08.2022 година, наше решение от 22.07.2022 година е анулирано в частта „ одобрение на избора на Надзорен съвет на АйСиДжиБи “. Така сдружението няма да извърши условията за смяна на корпоративната конструкция според модела на Независим метафоричен оператор. Има заплаха от забавяне по отношение на поставения от регулаторите период. Това значи закъснение на фрапантното понижаване на цената на газа от Азербайджан. Защо? Пускането на връзката в екплоатация ще спести милиони на България! ”

Кирил Петков пита още за какво се отменяли още две решения на неговото държавно управление, свързани с подготовката на участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и с създаване на детски площадки и дневен център за възрастни хора в Ямбол.

По думите му промяната в Национална агенция за приходите била нестимулирана „ макар рекордните проходи и доста добра събираемост и се пита за какво се прави това ”.

„ Въвеждат се наложителни маски на всички места на закрито в София, в случай че единствено 2.5% от интензивните кревати са запълнени – за какво? ”, пита още Петков. Посочва още, че „ Брикел ” бил пуснат „ още веднъж да пуши и дими единствено часове откакто нашето държавно управление си отиде ”.

„ България в действителност е на вододел. Моделът на феодални зависимости, подмолни ходове и ретроградни тактики, които костват извънредно доста на страната, нападна от всеки ъгъл.

А най-важното в този миг за хората е да има непоклатимост, да има успокоение, да се гради и гледа напред.

Ето за какво силата е в ръцете на всички българи. Гласувайте на идващите избори! Стига толкоз стъпки обратно в нашата история, време е да се откъснем от всичко, което ни държи в предишното и да желаяме по-добър живот, в една естествена, просперираща европейска България! ”, написа в умозаключение някогашния министър председател.

---------

P.S. Прави усещане, че проваленият досегашен министър председател на България, чието ръководство устоя едвам 7 месеца, е лимитирал правото на мнения под изявленията си във фейсбук - могат да коментиат само негови " другари " в обществената мрежа. Въпросът е, от какво се опасява някогашният министър ръководител и водач на към момента нерегистрираната в съда партия " Продължаваме промяната "?

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР