Кирил Петков от Продължаваме промяната – Демократична България“ (ППДБ) вече

...
Кирил Петков от Продължаваме промяната – Демократична България“ (ППДБ) вече
Коментари Харесай

Кирил Петков официално е без депутатски имунитет

Кирил Петков от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ППДБ) към този момент публично е без депутатски имунитет. Това стана ясно, откакто ръководителят на Народното събрание Росен Желязков прочете писмо, с което някогашният министър председател публично се е отказал от това свое право като депутат.

В началото на юни на тогавашния основен прокурор Иван Гешев да посика имунитета на Петков. Причината за това беше подадената от него декларация преди назначението му за длъжностен министър от президента Румен Радев през 2021 година, в която твърди, че няма двойно поданство.

постанови, че указа на Радев за назначението на Петков е противоконституционен, тъй като към оня миг той е бил и български, и канадски жител.

Казусът към този момент беше обект на инспекции в закритата Специализирана прокуратура и в Софийската градска прокуратура, против Петков.

Въпреки това на 12 юни за свалянето на имунитета на някогашния министър председател.

Първоначално Петков разяснява, че ще изчака съставянето и започването на работа на специфичната комисия в Народното събрание, която да преглежда всички претенции за събаряне на имунитет.

В сряда от парламентарната естрада Росен Желязков сподели, че писменото единодушие, което Петков е дал за свалянето на имунитета му, е било импортирано на 16 юни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР