Кирил Петков оправдава тоталния провал на управлението си с руския

...
Кирил Петков оправдава тоталния провал на управлението си с руския
Коментари Харесай

„Злодеят“ Путин съсипвал наш Кирчо, виновен е за всичко: Ситуацията е политически вулгарна

Кирил Петков оправдава тоталния неуспех на ръководството си с съветския президент Владимир Путин, само че това е опит за прекачване на отговорността от личната непросветеност на други. Това обявиха пред “Труд ” анализатори и политически наблюдаващи по отношение на изявлението на премиера пред “Ню Йорк таймс ”.

И допълниха, че “Петков се пробва да се изкара жертва на “злодея ” Путин, само че това е по-скоро реакция на беззащитен водач, който не знае по какъв начин да реши проблемите на страната и основава нови ”.

Кремъл желае да ме смъкна от власт посредством безредици, споделя министър-председателят в изявлението пред “Ню Йорк таймс ” и упреква ръководещите в Москва, че са подхванати хакерски атаки против държавното управление ни.

“Кремъл желае да ме смъкна от власт посредством безредици, Москва е подхванала хакерски атаки, като е атакувала сървъра на държавната енергийна компания на България и е нарушила изплащането на пенсиите от пощенските служби ”, споделя пред американското издание Петков. “В момента сме подложени на тежка офанзива ”, показва българският министър-председател.

“Намираме се под жестока офанзива сега ”, изяснява министър председателят и разказва това като “опит да се извади от релси нашето държавно управление ” посредством “подстрекаване на безредици ”, написа в публикацията със заглавие “В предишното най-хубави другари, през днешния ден България застава против Русия ”.

“Русия обичайно е имала голямо въздействие тук, само че се оказахме огромна изненада за тях. Те не схващат какво се случи ”, споделя министър председателят Кирил Петков. Бързото утежняване на връзките с България – бедна, само че символно значима страна поради исторически околните є връзки с Русия, акцентира какъв брой надалеч от начертания сюжет се развиха събитията след нахлуването в Украйна. И освен на бойното поле ”, се показва в материала.

Кирил Петков дава пояснение и за високите цени на горивата у нас: “Русия се пробва да ни трансформира в образец за останалите ”, споделя българският министър председател за енергийното изнудване, което цели “да изстреля нагоре цените на силата и да смъкна държавното управление ”.

В изявлението българският министър председател приказва и за посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова: “Руският дипломат в София Елеонора Митрофанова също си вкара автогол, като назова България “евроатлантическа подлога ”, а по-късно се оправда с неприятен превод. Кирил Петков споделя, че е привикал Митрофанова, с цел да стачкува за нейното изказване, като є споделил, че “има доста положителни речници ”.

Премиерът получил опрощение, само че споделя, че продължава да е неудовлетворен от държанието на представителката на Русия, която се държи “не като посланик, а като машина за агитация ”.

По време на диалога с публицисти от “Ню Йорк таймс ” е наранена и тематиката за спрените газови доставки: “Преди “Газпром ” ненадейно да спре доставките за България в края на април, страната разчиташе на Русия за към 90% от потребностите си от природен газ.

Но съгласно премиера Кирил Петков Русия съществено е сбъркала, като е избрала България да ревизира качествата си да нанася стопански провали и да трансформира държавната политика в поддръжка на Украйна. “Ако най-зависимата от Русия страна с най-ниския Брутният вътрешен продукт в Европейски Съюз може да си разреши да се изправи против Путин, всеки би трябвало да може да го направи ”, споделя той ”.

В материала е отделено място и за срещата на Кирил Петков с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис: “Дали и без друго нестабилното съдружно държавно управление на Кирил Петков ще оцелее, зависи значително от качествата му да обезпечи различни източници на сила от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Тази седмица Петков бе във Вашингтон, където вицепрезидентът Камала Харис даде обещание взаимност против “последния опит на Русия да употребява силата като оръжие ”.

Проф. Антоанета Христова, политически психолог: Единственият ход е да търси кой е отговорен за неуспехите му

Този човек към този момент съвсем няма никакъв излаз. Почти всяко деяние на Кирил Петков е неуспех и неуспех, който прави причините безсилни.

Свидетели сме на този неуспех, очевидци сме на стила му да отхвърля безусловно всичко и да го показва като пиар за нещо, а то да е нищо. Просто човек губи мозъка и дума.

Толкова непосредствено и демонстративно е това безсрамие, в случай че може да се назова по този начин, че човек остава без думи. Това е моето усещане. Единственият му ход в този момент е да търси кой е отговорен за неуспехите му.

Ще бъде Путин, ще бъде това, че всички са против него, тъй като единствено той се бори с корупцията, несъмнено ще се оправдава с наследството от ГЕРБ – сега ние ще сме очевидци на развой, при който се търси кого да обвиним за личните неуспехи.

Това е. Но всичко е прекомерно очевидно, с цел да бъде сполучливо като развой на себеоправдаване. Твърде очевидно е, че всичко протичащо се е въпрос на некадърност да се ръководи.

Проф. Михаил Мирчев, социолог: Ситуацията е обикновена, грозна и политически вулгарна

Виждаме проява на цялостна беззащитност. Този човек, нашият министър председател, сега явно играе някаква антибългарска игра, само че към този момент станаха напълно несъответстващи дейностите му и по тази причина в този момент крадецът вика “Искат да ни откраднат хубавата България ”. Това прави сега министър председателят.

Абсолютно беззащитен, от позиция на известието с висшите политици в Съединени американски щати, те да ни внасят газ. При това тази газ щяла да тръгне още от юни месец, освен това щяла да бъде доста по-евтина от някаква друга цена. Това са безспорни дивотии, даже не бих споделил нелепости.

Първо, тези доставки не се договарят с държавното управление, а със съответните компании. Там бизнесът си има своя локига. Бизнесът продава на огромни купувачи с положителни цени, не продава на дребни купувачи, периферни като България, не продава и на дъмпингова цена. Този човек е приключил Харвард и би трябвало да го знае.

Второ – подобен газ може да пристигна до порт в Гърция, там да бъде разтоварен и вкаран в тръба. По каква тръба ще пристигна от Гърция до България? Не съществува такава тръба от Гърция за импорт на газ към България. В момента работи една единствена тръба от България към Гърция. Наблюдаваме една беззащитност, медийни неистини, чак да се чуди човек по какъв начин е допустимо.

И несъмнено, Путин му бил отговорен за неговите нелепости. Той отхвърли да заплаща в рубли, а виждаме, че в този момент и Италия заплаща в рубли, че самата Германия стартира да заплаща в рубли, към този момент 30 големи западни компании отвориха разплащателни сметки в съветската банка Газпромбанк, само че този наш красавец споделя “Ние ще сме единствените герои! ” и отхвърля да заплаща в рубли.

След което руснаците заплашиха, че ще спрат газа. Но кой е отговорен в този случай – този, който не си заплаща, или този, който откакто не му се заплаща, стопира да продава? Ситуацията е толкоз обикновена, грозна и политически вулгарна, че не е за коментиране.

Проф. Харалан Александров, обществен антрополог: Нищо положително не вещае влизането на министър-председателя в параноиден режим

Самовлюбено, безпомощно и несъответстващо водачество

В това изявление на премиера следим доста огромна паника, която е разбираема. Това е роман на човек, който стартира да си дава сметка, че изпуска от надзор ръководството на страната и който е в смут, че неговата непросветеност и беззащитност стартират да стават забележими за все по-големи групи от хора. На всичко от горната страна това се случва с рекордна скорост – аз не помня друго държавно управление, което толкоз бързо да е губило поддръжка.

И в този момент в такава обстановка неподготвеният и примитивен разум постоянно прибягва до рационализации. Той мисли да създаде пояснение за несгодите и за личния си неуспех, което да го оневини, да хвърли виновността върху някой различен. Най-примитивната и най-елементарна форма за справяне с тази обстановка е отричането. Нещо, което държавното управление практикуваше до неотдавна.

Те безусловно споделяха “Не, ние не се проваляме, всичко е под надзор, върви отлично! Отвсякъде валят цветя и този живот ще бъде прелестен, само че единствено почакайте още малко! ”.

В момента навлизаме в нова фаза, която издава още по-тревожни сигнали и тя е на параноя, в която се изяснява личният неуспех посредством скрит план на зли сили, в тази ситуация се употребява войната и явно недобронамереното и нападателно отношение на съветското ръководство към Европейски Съюз.

Така Петков се слага от страната на положителните и споделя личните си провали като скрит план против него. Това е подмолно пояснение, което хваща декиш, тъй като голяма част от българите имат вяра в конспирации. Повечето елементарни хора не са в положение да понесат истината за личната си непросветеност и се пробват да я обяснят посредством това, че някой им пречи.

Видяхме бързото разрастване на тайното въображение по време на коронакризата и всеобщото отказване на пандемията. Сега го виждаме в доста чист тип, което е извънредно обезпокоително и притеснително в оправдателното говорене на премиера и то пред доста висока естрада. Това слага България в неподходяща светлина, в случай че той си мисли, че ще стане приветлив на света, не е по този начин.

Това, което вижда един безпристрастен западен разум, е изплашен и беззащитен водач, по-скоро подигравка на водач, който обезверено се пробва да снеме от себе си отговорността за това, което е натворил. Нищо положително не вещае влизането на министър-председателя в параноиден режим. Особено в толкоз тревожна обстановка, тъй като главната характерност на тайното въображение е, че то подменя същинската картина на действителността с фантазна.

То се затваря в личната си нарцистична визия за света, в която ние сме положителните и всички са в скрит план против нас, влиза в предпазен режим. Това води до още по-голям неуспех на връзката с останалите участници, с всички все по-гневни хора, с бизнеса, с всички обществени групи. Това ръководство се самопровъзгласява за жертва.

А що се отнася до действителните ползи дали Путин желае да го смъква или не, аз не зная, само че съгласно мен едно такова водачество, което е разпознато със Запада, доста добре устройва Путин. Няма по-смазващо доказателство за несъстоятелността на европейската и прозападната линия на ръководство от самовлюбено, безпомощно и несъответстващо водачество, каквото Кирил Петков показва за жалост все по-удачно.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР