Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър

...
Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър
Коментари Харесай

Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър след ротацията


Кирил Петков: Най-логично е акад. Денков да бъде външен министър след ротацията.

Целим да има минимални земетресения в ръководството, да има минимални промени. За нас е значимо да има цялостна ротация между Мария Габриел и акад. Николай Денков. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в коридорите на Народното събрание. 

По думите му най-логично е Мария Габриел да бъде единствено министър председател.

Това е тежка задача и не мислим, че би трябвало да се съвместява с външен министър. Да си министър председател значи, че имаш отговорност към всички министерства. Тази задача е доста тежка и по никакъв метод не е хубаво да се съвместяват повече от една роля. Най-добре е акад. Денков да бъде вицепремиер и министър на външните работи, разяснява Петков.

„ В Европейски Съюз няма нито един министър председател и външен министър дружно. Едновременно с това има доста фомрамати в Европейски Съюз, където се явяват единствено външните министри. Ще е необичайно българския министър председател да бъде на теиз формати. Също ще е необичайно да нямаме посланичество там. Денков и Габриел са доста добър екип. Ние заставаме зад Мария Габриел, тя ще бъде доста добър министър председател. Добрият статут на Габриел и Денков може да бъде непокътнат доста добре, в случай че те си сменят цялостните позиции “, добави съпредседателят на Политическа партия.

„ Не мисля, че някой може да си намерения, че ще се счупи сглобката, тъй като някой желае да има искания да има премиерски пост и министерски пост.
Това за мен е несъстоятелна теза.
Правителството би трябвало да продължи да ръководи с ясна стратегия и цели. В този миг нашия фокус е Мария Габриел да бъде министър председател и държавното управление да продължи с дребни промени. Мисля, че ГЕРБ са на същото мнение.

Държавата не би трябвало да бъде поставяна във вакуум. Колкото по-малко ротации се случват, толкоз по-смислено, тъй като могат да продължат политиките, които са правени до този миг. Ако в този момент се сложат нови хора, занапред ще би трябвало да се срещат с всичко “, уточни още Петков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР