Кирил Петков и Оливер Вархеи / Кадър МСКирил Петков и

...
Кирил Петков и Оливер Вархеи / Кадър МСКирил Петков и
Коментари Харесай

Петков: Имаме три условия за влизането на Северна Македония в ЕС

Кирил Петков и Оливер Вархеи / Кадър Министерски съвет

Кирил Петков и Оливер Вархеи организираха среща, след която изложиха акценти от диалога си пред медиите:

България има три ясни условия за напредъка на тематиката Северна Македония по пътя към Европейски Съюз. Спазване на рамковата позиция, която беше призната от Народното събрание, включване на българите от Северна Македония в конституцията и договорът за обросъседство да се изпълнява 

Това съобщи министър-председателят Кирил Петков с изказване след срещата с европейския комисар по съседство и разширение Оливер Вархеи. Петков изрази вяра Европейски Съюз да подсигурява спазването на изискванията, написа. 

" Все още чакам поддръжката на България, тъй като е нужно всички членки на Европейски Съюз да са единомислещи за присъединението на Република Северна Македония към Европейски Съюз ", съобщи от своя страна Вархеи и изясни, че е фрустриран от това, че към момента няма решение. Той разгласи, че през вчерашния ден се е срещнал с министър-председателя на Северна Македония. Вархеи разгласи вярата си да има решение по проблема през юни. 

Петков отхвърли изказванията, че се водят подмолни диалози по тематиката и ги дефинира като " едностранни подправени вести ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР