Кирил Петков е формалният премиер, кой носи отговорност при криза?

...
Кирил Петков е формалният премиер, кой носи отговорност при криза?
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: България показва слабост като прави стъпки назад с РСМ

Кирил Петков е формалният министър председател, кой носи отговорност при рецесия?
За разлика от всички останали европейски страни в НАТО  сега в България няма консенсусна, безапелационна, бърза и ясна позиция по която и да е тематика. Това отслабва позициите ни като страна. Това съобщи ръководителят на Младежки закостенял клуб и представител на Европейските консерватори и реформисти в България Кристиян Шкварек.

В ефира на БТВ Шкварек зададе въпроса кой от ръководещите носи отговорност, когато се появи рецесия. По думите му, не е ясно кой взима решенията сега в България-Асен Василев, Кирил Петков, Румен Радев, Теодора Генчовска, назначилият я Слави Трифонов или Корнелия Нинова.

“Кирил Петков е единствено формалният министър председател на България, Асен Василев е неофициалният. Румен Радев ги направи министри. Назначеният от Слави Трифонов външен министър е заобикалян в процесите, а Корнелия Нинова е вицепремиер. Държавното ръководство сега е като ламя с няколко глави ”, изясни той.

Според ръководителя на МКК отстъплението на българската позиция по отношение на районен съд Македония е стъпка обратно. “Чух, че министърът на спорта е предложил да има мач сред българското и македонското държавно управление. Вчера беше свален филм, отдаден за убитите в Македония българи. Това са стъпки обратно, които демонстрират уязвимост. Трябва да покажем смелостта, типична за държанието на предходния постоянен кабинет “, съобщи още Кристиян Шкварек.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР