Кирил Петков атакува две партии, с които Продължаваме промяната е

...
Кирил Петков атакува две партии, с които Продължаваме промяната е
Коментари Харесай

Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС: Кой ви се обади и помоли Радостин Василев да не е шеф на спортната комисия?

Кирил Петков нападна две партии, с които " Продължаваме промяната " е в обтегнати връзки.

Втори ден Народното събрание се пробва да разпредели парламентарните комисии, а разногласията към тях не престават.

" Реално какво се случи през вчерашния ден? След като спортната комисия беше отредена на " Продължаваме промяната ", някой или " кой "  се обади на Движение за права и свободи и на ГЕРБ и помоли да се смени комисията на спорта. Знаете ли за какво? Защото господин Василев през вчерашния ден подаде сигнал против действащия министър Весела Лечева в КПКОНПИ, което значи, че вие умирате от боязън, че ръководителят на спортната комисия би ви разкрил. "

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков от трибуната на Народното събрание.

" От Движение за права и свободи доста добре знаете, че през вчерашния ден споделихте, че е доста значимо за вас да си върнете спортната комисия, тъй като не желаете господин Василев да е ръководител. Нека целият български народ да знае, че когато някой се осмели да подаде сигнал в КПКОНПИ, и от ГЕРБ, и от Движение за права и свободи скачат координирано ", съобщи някогашният министър председател Кирил Петков. 

Преди думите му водачът на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров разгласи, че през вчерашния ден късно вечерта са разбрали, че комисията ще е на Движение за права и свободи.  " Късно вечерта разбрахме, че Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта е дадена на Движение за права и свободи и че на Политическа партия е отредена Комисията по правата на индивида. Това не е станало със единодушието на Политическа партия ", сподели той.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи разгласи, че първата поръчка от някогашния ръководител на Народно събрание Никола Минчев е била Политическа партия да вземат председателски места в правната, енергийната, районната, обществената и антикорупционната комисия. 

Бившият енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев подсети, че в предходния парламент от опозицията, в лицето на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", не са получили и едно председателско място в комисиите, написа

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев изиска 30-минутна отмора от името на парламентарната си група, с цел да може да се реализира съгласие за комисиите. Лидерът на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова го отвърна, че защото не е изминал и час от началото на съвещанието, той няма право да изиска отмора. Така депутатите продължиха с избора на комисиите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР