Кирил Добрев обяви, че е подал жалба в прокуратурата, защото

...
Кирил Добрев обяви, че е подал жалба в прокуратурата, защото
Коментари Харесай

Кирил Добрев: На рождения ми ден идват повече хора, отколкото гласуват за някои от БСП

Кирил Добрев разгласи, че е подал тъжба в прокуратурата, тъй като са му разрешили да участва, само че не и да гласоподава на последния пленум на Българска социалистическа партия. Аз съм член на Българска социалистическа партия, аз съм член на Националния съвет и някой ми пречи да извършвам своите функционалности като подобен, уточни той.

По-рано през днешния ден ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че е получила призовка да се яви на разпит и да даде запис и заверени копия на стенограма и протокол от съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия в края на август т.г. Поводът е формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Нинова разяснява, че прокуратурата е взела в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия.

Кирил Добрев изясни, че откакто е бил изключен от Българска социалистическа партия, съдът е разкрил нарушавания и го е върнал като член на Националния съвет на партията, показва Българска телеграфна агенция. На последното съвещание на Националния съвет първо, нямал есемес да участва, второ, не попадал и в листата, по думите му, по разпореждане на организационния секретар Борислав Гуцанов. Георги Свиленски обяснил, че повода е техническа. „ Тогава се включи госпожа Алексова и изясни на микрофона, че в действителност законите в страната не важат в Българска социалистическа партия. И госпожа Нинова ме помоли, че мога да остана по този начин като жител на съвещанието на Националния съвет, само че да не вземам участие в гласуването. Единственото нещо, което остава на човек, на който са му нарушени правата, е да подаде тъжба в полиция и в прокуратура “, разяснява Кирил Добрев.

Според него Нинова се пробва да отклони вниманието от настоящите въпроси. „ Г-жа Нинова би трябвало да изясни на своите партийни членове и симпатизанти, пък и на цялото общество за какво единствено за една година съумя да загуби 800 хиляди гласа, за какво трансформира една мощна партия, претендираща за властта, в петоразрядна политическа мощ “, разяснява Добрев. Според него Нинова би трябвало да изясни и за какво е избрала за ръководител на предизборния щаб „ човек, който занули Българска социалистическа партия във Варна “.

Добрев сподели, че последната седмица това управление е подало ново заявление да бъде премахнат като член на Националния съвет на партията, с което желаят да не взе участие в съвещанието в събота. Вместо да се занимават да печелят гласове, те подават нови тъжби, разяснява Добрев. Докато вдишвам, ще бъда част от Българска социалистическа партия и никой не е в положение да ми забрани да вземам участие в работата, съобщи той.

Относно обвинявания, че вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия не е пособия в акцията, Кирил Добрев сподели, че е взел участие във всички срещи в квартал Нови Искър, лепил плакати на госпожа Нинова и раздавал брошури и листовки.

„ Нинова би трябвало да изясни, за какво избра за началник на предизборния щаб човек, който занули Българска социалистическа партия във Варна. Българска социалистическа партия във Варна е с най-ниския резултат от всички области. Няма да разреша да ме управляват неудачници, хора за които гласоподават шепа хора и на рожденият ми ден идват повече хора в сравнение с гласове получават и никой не може да спре опцията да бъда част от Българска социалистическа партия и да претърпявам всички проблеми на Българска социалистическа партия “, разяснява още той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР