Кирил Добрев бе изключен от редиците на БСП в началото

...
Кирил Добрев бе изключен от редиците на БСП в началото
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Коалицията ще се разпадне когато свършат парите. БСП ще стои дори и след оставка на Кирил Петков

Кирил Добрев бе изключен от редиците на Българска социалистическа партия при започване на годината, а от напълно скоро е влезнал в нова роля - на политолог. Той разкри по какъв начин се усеща поради това деяние на партия, с която са свързани доста години от неговия живот в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Липсва ми партийния живот, доста ми липсва. Това са последните 30 години от моя логичен живот. Но с политологията и с анализите, които върша, си дозапълвам тези празнини. Още когато ме изключиха от Българска социалистическа партия знаех за какво го вършат - с цел да има някакво успокоение в редиците й. Предстоеше й присъединяване във властта и на това управление не му беше нужна рецензия от вътре. В момента тя е сведена до най-малко. Аз тази роля я извършвам много от дълго време - освен при сегашния ръководител. Така беше и при Станишев. Просто от време на време се минават някакви граници, които аз не мога да устоя, защото за мен Българска социалистическа партия е всичко - животът ми, моето семейство, и не мога да си разреша под каквато и да е форма да се излага пред своите гласоподаватели ", сподели Добрев.

Той разяснява и ръководството на четворната коалиция. " Това държавно управление и хората - са две паралелни вселени. Като слушаме държавното управление, всичко е цветя и рози, а като отидеш при хората бензина минава 3 лв., нищо, че премиера споделя, че той не се е нараснал, токът се е вдигнал три пъти за няколко месеца. В началото на акцията леко се поувлякох, тъй като този възторг, който струеше от Петков и Василев, този юношески натиск, с който ще създадем " А " тимът на страната, звучеше ужасно. Но единствено някоко месеца по-късно в действителност виждаме, че министрите не са " А " тим, а някакви феодали със своите феодални владения. След акто си подредиха феодалните разпределения, почнаха да се карат между тях, а министър председателят излизаше да потушава ", счита той.

" За тези 100 дни най-вече върви кадровата промяна. Едни партийни фрагменти бяха заменени с други партийни фрагменти. На този стадий не желая да разясня качествата нито на едните, нито на другите. В обществото остана чувството за непрофесионалист. Това ускори и несигурността в хората. Факт е, че войната оказа помощ за усилването на несигурността и незнайното за бъдещето. Самият факт, че не са минали 100 дни, а чакаме избори, демонстрира, че нещо доста много не върви в тази четворна коалиция.

Спорно е кой ще напусне пръв. Докато има пари, тази коалиция ще върви. Трябва да има пари за пътища, би трябвало да има пари за горски пътища, пари от оръжия, пари от гори, пари за акумулатори. Онзи ден обаче гледах отчета на Българска народна банка и съм разчувствуван, тъй като от 8,5 милиарда запасът е станал 2,7. Изтеглиха се едни заеми, които не се употребяват за вложения, а за дискотечни пари - покриване на ежедневни разноски. Убеден съм, че когато свършат парите, на никой няма да му устоят нервите. 

Има две тези доста съществени -едната е оръжия за Украйна, другата е Македония. Ако за Украйна не мине в Народното събрание, Демократична България ще напусне обединението. Ако се случи нещо с Македония, Има Такъв Народ ще напусне обединението. Мога да ви се подпиша тука, че Българска социалистическа партия ще стои в Народното събрание и в министерските си кресла даже когато министър председателят е подал оставка. Думите, че в случай че държавното управление даде оръжие на Украйна партията ще напусне обединението, са на хората от Българска социалистическа партия, само че съгласно управлението ще има пленум. И този пленум ще разиска дали е добре да останем в тази коалиция. И познавайки Българска социалистическа партия в елементи, там ще излезе, че националното, виновното отношение, войната, и рецесията сега е по-важна от това. " Какви избори, по какъв начин ще скапваме нещата ". Тоест, Българска социалистическа партия ще остане непременно в това държавно управление без значение какво ще се случи. По тематиката с Украйна Българска социалистическа партия няма сътрудник и ще я прегънат доста бързо ", счита Добрев
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР