Кипърският застраховател Олимпик, който преди година завлече около 200 000

...
Кипърският застраховател Олимпик, който преди година завлече около 200 000
Коментари Харесай

Кипърският застраховател Олимпик е в ликвидация, срокове за плащане няма

Кипърският осигурител " Олимпик ", който преди година завлече към 200 000 свои клиенти в България, към този момент е в произвеждане по разпродажба, заяви Комисията за финансов контрол (КФН).

До преди година застрахователят имаше клон у нас. На 17 август 2018 година обаче той спря да работи и остави към 200 000 българи без годни застраховки " Гражданска отговорност ". По тогавашна оценка на КФН отговорностите на " Олимпик " към клиенти в България бяха 9.35 млн. лева Ситуацията докара до скандал в Народното събрание, който завърши с оставката на тогавашния зам.-председател на КФН Ралица Агайн.

Според известието на КФН съдът в Кипър е назначил двама непрекъснати ликвидатори на сдружението - досегашния краткотраен ликвидатор Павлос Накузи и формален представител на Република Кипър.

От обясненията на надзора излиза наяве, че ликвидаторите на " Олимпик " би трябвало да уведомят всичките си клиенти с платени полици или с предявени искания за размера на вземанията им, правата и отговорностите им.

Ако хората не са предявили вземанията си досега, ще могат да го създадат на специфични формуляри и на български език. Ако обаче вземането към този момент е било предявено към българския клон на " Олимпик ", няма нужда от повторна поръчка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР