Кипърският голаджия Пиерос Сотириу премина в Лудогорец преди седмица. Нападателят

...
Кипърският голаджия Пиерос Сотириу премина в Лудогорец преди седмица. Нападателят
Коментари Харесай

В Казахстан: Лудогорец можеше да вземе Сотириу за без пари

Кипърският голаджия Пиерос Сотириу мина в Лудогорец преди седмица. Нападателят идва от казахстанския Астана, като съгласно непотвърдена информация “орлите” са платили 800 000 евро за правата му. Медиите в Казахстан считат, че договорката е повече от добра за отбора от столицата на страната, защото единствено няколко седмици по-късно Сотириу е можел да си тръгне за много по-малко пари, а даже и като свободен сътрудник. В момента Астана е в тежка финансова рецесия, като футболистите имат забавяния в заплатите, като задграничните играчи всеобщо разтрогват договорите си, а основите локални играчи сменят клуба. Именно заради неналичието на заплащания и неизясненост към бюджета за идващия сезон е бил разновидността кипърецът да дойде в България като свободен сътрудник.

“Започваме лагера с 24 футболисти. Половината са с контракти, другите са момчета от школата. Напуснаха ни много основни футболисти, само че няма какво да създадем в този миг. Радвам се за тях, тъй като ще могат да доближат нови равнища в кариерата си. Аз несъмнено имах предпочитание да продължим да работим дружно, само че все още нямаме обяснен бюджет и няма по какъв начин да беседваме за контракти”, сподели старши треньорът Андрей Тихонов.

Последният напуснал Астана е исландският национал Рунар Сигурйонсон, който реализира съгласие за анулиране на контракта по взаимно единодушие и мина в ЧФР Клуж. Преди това си потеглиха Юрий Логвиненко, Дмитри Шомко, Иван Маевски, Алексей Шеткин, Марат Бостров и още няколко играчи.

Единственият нов към този момент пък е нападателят Семир Смайлагич, който кара проби. За последно босненецът се е подвизавал в последния в словенския шампионат Горица.

Sports.kz проучва, че Астана е пред банкрут, като единствените качествени играчи останали в тима все още са Макс Ебонг и Тигран Барсегнян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР