Кипърският АЕЛ Лимасол ще участва в предстоящото 16-о издание на

...
Кипърският АЕЛ Лимасол ще участва в предстоящото 16-о издание на
Коментари Харесай

Кипърци ще участват в Балканската лига

Кипърският АЕЛ Лимасол ще взе участие в идното 16-о издание на Балканската баскетболна лига за мъже, оповестиха от интернационалната районна конкуренция.

АЕЛ Лимасол е най-успешният професионален баскетболен клуб в Кипър, собственик на 13 трофеи на страната, девет Купи и осем Суперкупи. Той е и единственият кипърски отбор, печелим европейски трофей, като през 2003 година победи в Южната конференция на Чалъндж купата на ФИБА Европа.

Завръщането на европейската сцена за АЕЛ Лимасол идва след договаряния сред спортния шеф на Балканската лига Шай Щрикс и президента на клуба Михаел Лоизидес, и бе доказано от Кипърската баскетболна федерация.

„ Щастливи сме да приветстваме АЕЛ Лимасол в Балканската лига. Това е исторически и доста сполучлив тим от Кипър, добре прочут в Европа и със страхотни достижения в предишното, както и в действителност изключителни почитатели. Имах опция няколко пъти да стана очевидец на това няколко пъти по време на кариерата си като интернационален арбитър на ФИБА. Сигурен съм, че завръщането ще бъде впечатляващо и АЕЛ Ще играе значима роля в Балканската лига в бъдеще “, разяснява Щрикс пред формалния уебсайт на шампионата.

„ Горд съм, че нашето бъдещо присъединяване в Балканската лига и за това, че ще можем да представяме кипърския баскетбол в тази добре проведена, качествена лига. За нас това е началото на ново европейско премеждие, което ще трае няколко години “, добави Лоизидес./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР