Кипърска експедиция ще бъде на Антарктида на 25 декември, където

...
Кипърска експедиция ще бъде на Антарктида на 25 декември, където
Коментари Харесай

Кипърска експедиция ще изкачи най-високата планина в Антарктида

Кипърска експедиция ще бъде на Антарктида на 25 декември, където ще се изкачи на най-високия планински масив на континента – Винсън с височина от 4892 м , заяви КНА.

Експедицията се реализира в границите на националната стратегия „ Знамето на Република Кипър на най-високите върхове в света “, която е под егидата на президента на Кипър и на националния олимпийски комитет.

Това ще бъде първата публична кипърска експедиция до масива Винсън. Той е най-отдалеченият измежду най-високите върхове на планетата, както най-студеният, а изкачването му е най-скъпото измежду така наречен Седем върха, т.е. най-високите точки на континентите на Земята.

Наскоро кипърската експедиция се завърна от сполучливо нанагорнище на връх Килиманджаро (5895 м) – най-високата точка на Африка, където прекара 11 дни и издигна кипърското знаме.

Начело на кипърската национална стратегия е кипърският жител Евгений Староселски , който е притежател на купата „ Снежен леопард “ и е изкачил Еверест и стотици върхове от най-трудните в целия свят.

Староселски е издигал значето на Република Кипър на Еверест (8848 м), Аконкагуа в Южна Америка (6962 м), Денали в Северна Америка (6190 м) и Елбрус в Кавказ (5642 м).
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР