Кипърецът Димитракис Пирилис, който прегази и уби мъж във фермата

...
Кипърецът Димитракис Пирилис, който прегази и уби мъж във фермата
Коментари Харесай

Пребитият преди дни кипърски фермер отново застава пред съда, рестартират делото за убийство

Кипърецът Димитракис Пирилис, който прегази и умъртви мъж във фермата си в Болярино след кражба, още веднъж ще се изправи пред съда, откакто Апелативният съд в Пловдив анулира присъдата на фермера и върна делото за ново разглеждане на първата инстанция. Процесът е плануван за 18 май.

Първоначално кипърският фермер получи 2 години и 4 месеца отнемане от независимост с 4 години изпитателен период, откакто напълно призна обстоятелствата и събитията в обвинителния акт. Освен условното наказване, той бе лишен от шофьорска брошура за 4 години.

Близките на потърпевшия от своя страна упорстват Димитракис да бъде наказан на 4 години отнемане от независимост дейно и да бъде лишен от правоуправление на МПС за период от 7 години.

Припомняме, че Димитракис бе упрекнат, че на 11/12 май 2019 година, в землището на село Болярино, в местността „ Крушака “, при ръководство на „ Форд Рейнджър “, по несъобразителност е предизвикал гибелта на Петър Гаджанов, на 30 години. Тогава Гаджонов дружно с други мъже се е опитвал да краде крави от стопанството на кипъреца.

Вечерта на 10 май, Димитракис видял по какъв начин крадците извели животните през загражденията и се насочили към близката равнища, засята с люцерна. Оттам трябвало да отведат кравите на автомагистрала „ Тракия “ и да ги натоварят на бусове. Кипърецът знаел за пътя на животните, тъй като и преди ставали обири от фермата му по същата скица. Обвиняемият потеглили с колата след групата мъже, които водели животните. Движел се с към 20 км/ч, в началото със загасени фарове на автомобила, като в един миг ги светнал, с цел да сплаши крадците и да избави кравите. Щом го видели, мъжете се разбягали из равнищата. Животните се насочили към стопанството. В това време Пирилис направил два десни завоя в равнищата, с цел да се върне назад към фермата, само че в този миг нямал видимост и блъснал с автомобила единия от мъжете. По-късно Петър Гаджанов умрял от пострадванията си. При злополуката е потърпевш още един мъж, като му е била породена лека телесна щета.

От тогава кипърецът живее в боязън за живота си. Пирилис е вложил милиони във фермата си и мъчно би се разделил с бизнеса си. Той е родом от Кипър. През 80-те той е бил служител на реда, само че се отказал от специалността поради фамилен бизнес.

Враждата продължава и до през днешния ден, като единствено преди дни Димитракис беше атакуван от от група роми в центъра на Белозем.

" Отидох да купя медикаменти от аптеката, когато 10 души - дребни и огромни обкръжиха колата ми и започнаха да я трошат с тояги и вили. Счупиха прозорците, а единият от нападателите ме удари с вилата в главата " описа Пирилис пред кореспондент на TrafficNews.

Той се опитал да избяга с колата, само че те застанали пред джипа. Димитраки е получил няколко удара по гърба, раменете и главата. Ситуацията е сходна на тази, при която Ромите, които са го нападнали,са от семейството на Петър Гаджанов - мъжът, който дружно със свои родственици бе влезнал да краде в парцела на Пирилис, само че бе ударен от колата на притежателя.

Димитракис показа, че похищенията във фермата му са много чести, като с изключение на обири са съпроводени и със зверства и убийства на разнообразни животни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР