Кипър се сблъска с рязък скок на пристигащи по море

...
Кипър се сблъска с рязък скок на пристигащи по море
Коментари Харесай

Над 260 мигранти пристигнаха през уикенда в Кипър

Кипър се сблъска с внезапен скок на идващи по море мигранти. Само за два дни, в събота и неделя, 264 души с три лодки доближиха острова, заяви вътрешното министерство през днешния ден. В същото време полицията разруши мрежа за трафик на мигранти, като арестува през днешния ден 10 участници в нея.

Мигрантите са сирийци и са стигнали до Кипър от Ливан, по информация на вътрешното министерство.

Освен това има известия за огромни групи от хора, които чакат да отплават за острова.

Ситуацията провокира забележителна угриженост от кипърските управляващи, като се има поради, че рецесията в района в този момент ускорява натиска от идващи нередовни мигранти.

В същото време са лимитирани опциите за съответен и съгласуван надзор, изключително от ливанските управляващи да спрат отплаването на лодките.

От вътрешното министерство още веднъж подчертаха, че наличните запаси и приемните центрове в Кипър са лимитирани и могат да одобряват единствено доста малко нови мигранти.

Междувременно през днешния ден полицията организира огромна интервенция с присъединяване на над 130 полицейски чиновници в региона на град Пафос за разтрошаване на мрежа за трафик на мигранти към Кипър.

Арестувани са 10 души, още 5 се търсят. У единия арестуван са открити 160 000 евро и разнообразни документи, които са конфискувани за спомагателни експертизи.

Според полицията незаконната група е работила от 2019 година Днешната интервенция е трети удар на кипърските управляващи върху организациите за противозаконна миграция на острова. Общият брой на задържаните доближи 22 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР