Кипър е изправен пред сериозен недостиг на персонал в хотелиерството,

...
Кипър е изправен пред сериозен недостиг на персонал в хотелиерството,
Коментари Харесай

Хотелите в Кипър спешно търсят над 6000 служители

Кипър е изправен пред сериозен дефицит на личен състав в хотелиерството, който заплашва упования мощен туристически сезон това лято. По самодейност на общественото министерство започнаха районни групови срещи на безработни и работодатели от хотелската промишленост като първа крачка за решение на казуса.

Хотелите в Кипър имат остра потребност от над 6000 чиновници, оповестиха работодателски и професионални организации в бранша. Търсят се хора за всички длъжности, само че най-вече сервитьори, чистачки, миячи в заведения за хранене, готвачи, камериерки.

В Лимасол и Пафос се организират първите групови изявленията за попълване на свободните места в хотелите. Директните срещи сред регистрирани в бюрата по труда безработни и работодатели в бранша с присъединяване на общественото министерство ще продължат и през идната седмица.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Кипър е изправен пред изострен дефицит на работна ръка във вси...

Липсата на фрагменти заплашва възобновяване на кипърския туризъм след ковид, изключително при обнадеждаващите прогнози за мощен сезон, обявиха от браншовите организации. Хиляди работещи в бранша европейски жители, в това число българи, напуснаха вследствие на дългото затваряне на хотелите по време на пандемията.

Работодателите в туристическата промишленост упорстват общественото министерство незабавно да облекчи процедурите за наемане на служащи от трети страни като Грузия, Украйна, Сърбия, Русия и други, както и да позволи на студентите от трети страни в кипърски колежи да работят в хотелите, заведенията за хранене и центровете за развлечения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР