Кипър е готов да започне премахване на своя флаг от

...
Кипър е готов да започне премахване на своя флаг от
Коментари Харесай

Кипър е готов да лиши руски кораби от своя флаг

Кипър е подготвен да стартира унищожаване на своя байрак от корабите, които са сертифицирани за корабоплаване от Руския морски указател. Руската организация е в листата с финансови наказания на Европейски Съюз поради войната в Украйна.

Никозия е в съвещания с Европейската комисия за изтриване от кипърския указател на корабите с уверение за корабоплаване от Русия, заяви заместник-министърът на корабоплаването Василиос Димитриадис, съобщи БНР.

Под кипърско знаме сега са 22 съда, получили своя документ от Руския морски корабен указател. Те са най-вече превозвачи на полутечен природен газ и танкери за недопечен нефт.

Заради наложените му европейски наказания съветското класификационно сдружение бе извадено от Международната асоциация на класификационните сдружения, което значи отменяне на издадените от него морски документи.

Очаква се Европейска комисия да обясни процедурата, която страните и фирмите би трябвало да следват. Корабите с съветски документ ще би трябвало да изискат и да получат уверение от друга страна, в противоположен случай ще бъдат отстранени от регистъра на Кипър, изясни заместник-министърът.

Кипърският търговски флот е третият по величина в Европейски Съюз и измежду първите 10 в света. Корабоплаването дава съвсем 7% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР