Кинзингер критикува ДеСантис, че не се е срещнал с Байдън във Флорида: „Абсолютно възмутително“

...
Бившият депутат Адам Кинзингер (R-Ill.) критикува губернатора на Флорида Рон
Коментари Харесай

Бившият депутат Адам Кинзингер (R-Ill.) критикува губернатора на Флорида Рон ДеСантис (R), че не се е срещнал с президента Байдън, докато е бил на посещение щатът в петък, за да проучи щетите от урагана, наричайки решението „абсолютно възмутително“.

Белият дом каза на CNN, че срещата между Байдън и ДеСантис е планирана за петък, но офисът на ДеСантис по-късно каза, че такава среща няма се случи, позовавайки се на логистични проблеми.

„Има 1% до 2% шанс това да е логистика. Има 98 процента до 99 процента вероятност това да е оптиката,” каза Кинзингер в интервю за CNN в събота.

„Рон ДеСантис, с цената на ползата за Флорида, реши, че политическата му кампания не може да го накара да се срещне с Джо Байдън, президентът на Съединените щати, който в крайна сметка ще подпише чековете, за които Флорида ще моли“, продължи той.

Отразяване на Hill Elections 2024

ДеСантис е втори в предизборната надпревара за президент на Републиканската партия и остро критикува Байдън по време на кампанията.

„Не можех да си представя да бъда губернатор на който и да е щат, да имам такава трагедия и след това да се обърна и мисля за това как това може да повлияе на моите избори“, каза Кинзингер.

Байдън подписа декларация за бедствие за Флорида в четвъртък, позволявайки федерална помощ да потече в щата, за да помогне за възстановяване от наводнения и щети от вятър.

Офисът на DeSantis каза, че опасенията за сигурността на офис, който вече се занимава с възстановяването след ураган, са направили срещата твърде обременяваща.

„В тези селски общности и толкова скоро след удара, само подготовката за сигурност, която щеше да премине организирането на такава среща би прекратило текущите усилия за възстановяване“, каза говорителят на DeSantis Джереми Редфърн в изявление.

Когато го попитаха за потенциална среща с губернатора на Флорида в събота, Байдън вдигна рамене.

„Не знам. Той няма да бъде там“, каза той, според доклад на групата.

Байдън каза, че той и губернаторът са били в „постоянен контакт“ по време на процеса на възстановяване от урагана Идалия, който опустоши селските райони на щата Регион Биг Бенд тази седмица. Около 60 000 жители на Флорида все още са без електричество в събота.

За най-новите новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР