Кино събитието, което се състоя тази вечер, бе организирано във

...
Кино събитието, което се състоя тази вечер, бе организирано във
Коментари Харесай

Общината подари на видинските младежи прожекция на филма „В сърцето на машината“

Кино събитието, което се състоя довечера, бе проведено по отношение на Международния ден на младежта, който означаваме на 12 август.

По този мотив Община Видин подари на младежите, както и на всички фенове на седмото изкуство опцията да гледат един от най-успешните български филми в последните години.

Вълнуващата история в кино лентата, описваща следващия работен ден на бригада пандизчии с тежки присъди в цех „ Кремиковци “, „ оживя “ на огромен екран на фона на емблематичната цитадела „ Баба Вида “. Сред неповторимата атмосфера на Крайдунавския парк феновете, сред които бе и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, съпреживяха стремежите на героите към възмездие и съдбовните избори, пред които те се изправят в търсенето му. Разказаната история по автентичен случай подсети, че от време на време човечността и вярата могат да бъдат открити и на най-неочакваните места, каквото е пандизът.

Зрителите имаха опция да се срещнат и с част от екипа на продукцията. Специален посетител беше артистът Александър Сано, който след прожекцията приветства всички фенове и изрази насладата си, че има опция да показа кино лентата пред видинската аудитория. Той благодари на Община Видин за гостоприемството и за поддръжката за актуалното българско кино.

Режисьор на кино лентата „ В сърцето на машината “ е Мартин Макариев, сюжетът е дело на Борислав Захариев. Оператор на лентата е Андрей Андреев, а музиката е на Виктор Стоянов. Актьорският състав включва добре познати имена – Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Игор Ангелов, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Ивайло Христов, Башар Рахал. Сред множеството оценки, които „ В сърцето на машината “ е завоювал, е най-хубав български игрален филм на тазгодишния 26-и интернационален фестивал „ София филм фест “. Носител е също и на премията „ Златна роза “ за най-хубав български филм за 2021 година. Лентата победи в категориите за най-хубав тон, монтаж и актьорски състав на интернационалния кинофестивал AFIN, Австралия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР