Ким на Северна Корея нареди „драстичен тласък“ в производството на ракети, снаряди

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира ключови фабрики за боеприпаси,
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун инспектира ключови фабрики за боеприпаси, включително завод за производство на тактически ракети, и нареди „драстичен“ тласък в производството на ракети, гранатомети и други оръжия, според държавните медии.

Инспекциите, докладвани в понеделник, са последните от поредица от посещения на Ким в отбранителни съоръжения, където той наблегна на масовото производство на оръжия.

Това идва, когато Южна Корея и Съединените щати се подготвят за годишни военни учения, които Северна Корея разглежда като репетиция за нахлуване. Това идва и след като официални лица в САЩ казаха, че вярват, че Русия търси севернокорейски оръжия за войната си с Украйна.

Официалната корейска централна информационна агенция (KCNA) каза, че Ким е посетил фабрики, произвеждащи тактически ракети, мобилни платформи за изстрелване, бронирани превозни средства и артилерийски снаряди в петък и събота.

По време на спирка във фабриката за ракети Ким си постави за цел да „драстично увеличи“ производствения капацитет, така че съоръжението да може да произвежда масово ракети, за да отговори на нуждите на военните части на първа линия, каза KCNA.

„Качественото ниво на подготовката за война зависи от развитието на производството на боеприпаси и фабриката носи много важна отговорност за ускоряване на подготовката за война на Корейската народна армия“, каза Ким според доклада.

>

Посещавайки други фабрики, Ким призова за изграждане на по-модерни камиони за изстрелване на ракети и каза, че има спешна нужда да се увеличи производството на голямокалибрени снаряди за многократно изстрелване на ракети „с експоненциална скорост“, се казва в доклада.

Ким също е карал нова многофункционална бойна бронирана машина, каза KCNA.


Ким се съсредоточава върху разширяването на своите ядрени и ракетни арсенали, откакто дипломацията му с високи залози с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се провали през 2019 г. От началото на 2022 г. армията на Ким е извършила повече от 100 ракетни теста, много от които в името на предупреждението на САЩ и Южна Корея относно разширяването на съвместните военни учения.

Северна Корея може да извърши още тестове на оръжия скоро, тъй като САЩ и Южна Корея трябва да започнат своите летни военни учения по-късно този месец. Северна Корея нарича обучението на САЩ и Южна Корея практика за нахлуване. Съюзниците казват, че нямат намерение да атакуват Северна Корея.

KCNA цитира Ким да казва, че Северна Корея трябва да има „смазваща военна сила и да бъде напълно готова за справяне с всяка война“ със силата „сигурно да унищожи“ своите врагове.

Много експерти казват, че Ким в крайна сметка има за цел да използва модернизираните си оръжейни арсенали, за да изтръгне отстъпки от САЩ, като облекчаване на санкциите, когато дипломацията се възобнови с Вашингтон.

По-рано този месец Белият дом каза, че служители на американското разузнаване са установили, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е говорил със севернокорейски официални лица по време на посещение в Пхенян миналия месец за увеличаване на продажбата на боеприпаси на Москва за войната й в Украйна.

Северна Корея отрече твърденията на Вашингтон, че е доставяла артилерийски снаряди и боеприпаси за Русия. Но публично подкрепи Русия във войната и намекна за изпращане на работници, които да помогнат за възстановяването на окупираните от Русия територии в Украйна.

Ким се опитва да засили връзките си с Китай и Русия, изправен пред водените от САЩ кампании за натиск върху ядрената програма и свързаните с пандемията икономически трудности.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР