Ким Чен-ун на разходка в Сингапур в понеделник вечер преди

...
Ким Чен-ун на разходка в Сингапур в понеделник вечер преди
Коментари Харесай

Въпреки усилията на Ким да очарова, Северна Корея все още е затвор под открито небе


Ким Чен-ун на разходка в Сингапур в понеделник вечер преди срещата си с Тръмп.

Въпреки невижданото нахлуване с персонален сексапил, подхванато от Ким Чен-ун в Сингапур, Северна Корея си остава " затвор под намерено небе ", припомнят бранителите на човешките права. Това написа в сряда в преписка от Сингапур организация Франс прес.

Описан като човек, " искащ да постъпва заслужено ", от Доналд Тръмп на конференцията му във вторник и посрещан от минувачи с крясъци " Обичаме ви! ", гостът, привикнал да го назовават по-скоро " деспот ", вероятно е бил сюрпризиран.

Самият Ким Чен-ун зачести с необикновените опити да се покаже приветлив - направи си да вземем за пример селфи, застанал необятно ухилен до първия посланик на Сингапур.

" Някои споделят, че Ким е " чаровник " или " по-симпатичен от предстоящото " - единствено да не останат подлъгани от усмивката на Ким по време на това политическо шоу ", разяснява във вторник за Агенция Франс Прес Чой Джун-хун, дезертьор от КНДР, който живее през днешния ден в Сеул.

Той прикани интернационалната общественост да не потулва " тъмната страна зад дипломатическото риалити шоу ".

" Наистина се надявах Тръмп да повдигне на срещата с Ким въпроса за човешките права ", сподели Чой, припомняйки ориста на " горките севернокорейци, изгниващи в своя затвор ".

Доналд Тръмп увери, че е приказвал с Ким Чен-ун за правата на индивида. Но той пренебрегва въпроса на публицист, запитал за ориста на Ото Уормбиър - американски студент, умрял след повече от година престой в севернокорейски затвор.

Фамилията Ким ръководи с желязна ръка КНДР от три генерации.

Преди срещата на върха от вторник над 300 правозащитни организации, в това число " Хюман райтс уоч ", приканиха Пхенян да усъвършенства ситуацията с човешките права.

Убийства, изтезания, отвличания

В годишния си отчет за положението на човешките права в света през 2017 година американският Държавен департамент упрекна през април Северна Корея в цяла поредност нарушавания, утвърдени от държавното управление - от извънсъдебни убийства до потребление на мъчения, без да забравяме репресиите против дисиденти и отвличанията в чужбина.

Ким Чен-ун е упрекван, че стои зад премахването на личния си чичо Чан Сон-тек, екзекутиран за изменничество през 2012 година, както и зад убийството на своя полубрат Ким Йон-нам на едно от летищата в Малайзия през 2017 година

" Ким Чен-ун се пробва да получи интернационален статут като общественик, само че напъните му ще останат напразни, в случай че продължи да ръководи страна, която все по този начин е най-големият в света затвор под намерено небе ", разяснява Брад Адамс, шеф за Азия в " Хюман райтс уоч ".

Правозащитното съдружие напомня, че някои от глобите против Пхенян са наложени за потъпкване на човешките права, а освен поради нуклеарната му стратегия.

" Ще е прекомерно разочароващо, в случай че пагубната обстановка с правата на индивида в Северна Корея бъде напълно потулена посред размразяването на дипломатическите връзки ", предизвести " Амнести ", отбелязвайки " съвсем тоталното занемаряване на човешките права " в Северна Корея.

По БТА
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР