Километрично автошествие, предвождано от рокери, потегли днес от Добрич към

...
Километрично автошествие, предвождано от рокери, потегли днес от Добрич към
Коментари Харесай

Рокери поведоха протестното шествие към румънската граница

Километрично автошествие, предвождано от рокери, потегли през днешния ден от Добрич към граничния пункт край Кардам, водещ към Румъния. Преди това моторизираният митинг мина през центъра на Генерал Тошево, където се бяха събрали локални хора и групово пресичаха пешеходните пътеки. Исканията на хората там са за възстановяване стандарта на живот, по-високи заплати и обезпечаване на работни места в дребните общини.



Автомобилите стопираха към половин час в центъра на Генерал Тошево, „ строени “ в три колони.
Освен поданици на Генерал Тошево, към протестното шествие се причислиха коли от Балчик, Крушари, Каварна и Варна. Не се стигна до блокиране на изхода за Румъния.



„ Да накараме управниците ни да работят, в противоположен случай да си вървят. Ако някой служащ не си прави работата, го уволняват. Даваме „ последно предизвестие на властта “. Така някои от протестиращите обясниха повода да излязат на улицата. Другите претенции са за промени в изборния закон, мажоритарен избор, условие за учебен ценз за гласоподаване на избори, инкриминиране на корупционни практики при инфраструктурни планове, водещи до опорочаване на осъществяването им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР