Километрични опашки се извиха на граничен пункт „Маказа”, показват публикации

...
Километрични опашки се извиха на граничен пункт „Маказа”, показват публикации
Коментари Харесай

Българите се втурнаха към Гърция! Километрични опашки на „Маказа”

Километрични опашки се извиха на граничен пункт „ Маказа”, демонстрират изявления в обществените мрежи. От сутринта има засилен трафик към Гърция от българи,които са решили да прекарат Великден в южната ни съседка.

Ситуацията е станала още по-тежка следобяд, когато главният трафик е потеглил към Гърция. Пловдивчани, които са на опашката, разясняват, че от час и половина са на няколко километра от границата и съвсем не помръдват от местата си.

Българи, които са минали границата, пък разясняват, че служители на реда ревизират за носене на маски в колите. Все още южната ни съседка не е облекчила ограниченията за влизане в страната.

И към днешна дата в Гърция се влиза със зелен документ. Ако притежавате подобен документ не е належащо да показвате и отрицателен PCR тест. Зеленият документ на входа за Гърция може да демонстрира, че сте имунизиран, преболедувал или резултат от PCR тест, който важи за период 72 или бърз тест със период на валидност 24 часа.

Пристигащите в Гърция би трябвало да имат поради, че на границата могат да бъдат обект на импровизиран тест за коронавирус. Това значи, че на инцидентен принцип граничните управляващи сортират преминаващи през границата, които да бъдат тествани. При отвод – може да не бъдат позволени в страната.

Всички тези ограничения ще отпаднат от 1 май, когато няма да се желае зелен документ за влизане в Гърция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР