Километрична опашка от тежкотоварни автомобили отново се образува на граничния

...
Километрична опашка от тежкотоварни автомобили отново се образува на граничния
Коментари Харесай

Опашка на Дунав мост при Русе заради обновяване на софтуера

Километрична опашка от тежкотоварни коли още веднъж се образува на граничния пункт Дунав мост при Русе. Този път повода е, че от Агенция „ Митници " вкарват нова версия на модул „ Пътни такси и разрешителни ".

Русе

От осем сутринта преминаващите транспортни средства на Дунав мост се обработват по спешната процедура, т.е. всички данни се обработват на хартия. Причината е, че от Агенция „ Митници " обновяват софтуера за пътните такси и разрешителни, а задачата е обработването на документите да става по-бързо. Техническата процедура завърши в 12 часа. Опашката е съвсем три километра в посока прилежащия град Мартен, а чакането изнерви водачите.

В момента работят всички трасета, които са три за тежкотоварните и три за леките коли. Очаква се в следобедните часове на деня трафикът изцяло да се възстановява, защото обработката на документите няма да лишава повече от минута - две.


Километричната опашка от тежкотоварни камиони се изви единствено за час и половина след началото на ръчната обработка на документите. Шофьорите нямаха визия за какво би трябвало да чакат. Красимир Захариев е към края на колоната и планува, че при тази обстановка ще дойде в румънския град Брашов най-рано след 7-8 часа.
Красимир Захариев: Би трябвало да се оповестява да вървим и на други такова и на Видин има граници.
Оказа се обаче, че трафикът е бил натоварен и през вчерашния ден. Боян Дончев, който пътува от Девня за румънския град Плоещ, чака тук от 11 часа в понеделник.
Боян Тончев: Не можах да мина, тука пауза направих и не преставам към този момент повече от 24 часа. Проблем ли има в системата, обновяват ли я, само че не е човешко. Няма никакви условия къде да спрем, паркингите цялостни, по какъв начин да работим. Искаме стопанската система да върви, по какъв начин да работим, като не ни дават.
Боян Тончев е безапелационен, че компанията, за която работи, ще претърпи загуби, защото няма да успее да съблюдава часа си за разтоварване в Плоещ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР