Киевският площад Независимост през нощта. Снимка: АПСледвайте Гласове в .Украински

...
Киевският площад Независимост през нощта. Снимка: АПСледвайте Гласове в .Украински
Коментари Харесай

Укренерго призова украинците да се готвят за още прекъсвания на тока

Киевският площад " Независимост " през нощта. Снимка: АП
Следвайте " Гласове " в.

Украински мрежов оператор заяви на клиентите си да се приготвят за още спирания на електроснабдяването в Киев и в други области, защото се вършат опити за понижаване на натоварването върху енергийната инфраструктура, която бе наранена от съветски удари с ракети и дронове, съобщи Ройтерс. 
Токът в тримилионната украинска столица стопира все по-често, откогато на 10 октомври съветската войска предприе вълна от набези против енергийни обекти и унищожи 40 % от енергийната инфраструктура на страната. 
Тази заран в пиковите часове бяха нанесени няколко удара, само че към този момент няма индикации, че през днешния ден ще има още бомбардировки, макар че нощес президентът Володимир Зеленски предизвести за такава заплаха.

" Електропреносната мрежа на страната към момента не може да бъде изцяло възобновена след съветските терористични офанзиви. Налага се да прибегнем до спирания на тока в някои области, с цел да предотвратим претоварването на високоволтовата инфраструктура ", съобщи операторът на украинската система за електроснабдяване " Укренерго ".
Предвижданите прекъсвания на тока ще не престават от 6:00 ч. сутринта месно време до края на деня. Мерките ще обиден Киев, както и Черниговска, Черкаска, Житомирска, Сумска, Харковска и Полтавска област, добавя компанията.
Снощи Зеленски сподели по време на постоянното си видеообръщение към нацията, че над 4,5 милиона консуматори са без ток. 
Кметът на Киев Виталий Кличко прикани жителите да се приготвят за всичко, в това число и за най-лошия вероятен сюжет, при който столицата напълно да остане без електричество и вода. 
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
07 Ное 20225207 Ное 20221707 Ное 202211307 Ное 202235207 Ное 202219707 Ное 2022707КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022126419 Окт 202269321 Окт 2022131024 Sep 20222478
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР